Nieuws Antwerpen Mechels contract voor Verstraete Vanhecke

Mechels contract voor Verstraete Vanhecke

Mechels contract voor Verstraete Vanhecke

begijnhofkerkHet bouwbedrijf Verstraete Vanhecke heeft een deelcontract binnengehaald voor de restauratie van de Begijnhofkerk in Mechelen. Glaswerken Mortelmans uit de groep mag als gespecialiseerd glasatelier de glas-in-loodramen herstellen.

Mechelen heeft al enkele tijd een grootscheeps restauratieplan lopen voor de acht historische kerken die de stad rijk is. De werken aan de Sint-Pieterskerk en de Hanswijkkerk zijn eerder  al opgestart. Nu volgt de Begijnhofkerk.

De firma Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster zal de gevels en de daken van de Begijnhofkerk aanpakken, Verstraete Vanhecke uit Wilrijk kreeg de restauratie van de glas-in-loodrdamen toegewezen. Het gaat om een opdracht die op zo’n 400.000 euro begroot werd. De werken worden overigens gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Verstraete Vanhecke is een van komaf West-Vlaams bedrijf dat al actief was in de 19de eeuw. In 1926 zette een van de zonen Verstraete een eigen bedrijfje op in Antwerpen dat later uitgroeide tot de groep Verstraete Vanhecke. De groep kreeg eerder al de restauratiewerken aan de KBC-toren in Antweren toegewezen.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.