Nieuws Antwerpen Medi-Market wil prijs van medicijnen doen dalen

Medi-Market wil prijs van medicijnen doen dalen

Medi-Market wil prijs van medicijnen doen dalen

ANTWERPEN – De barometer 2019 van Medi-Market toont een gebrek aan concurrentie aan op het vlak van voorschriftvrije geneesmiddelen. De (Para)farmacie wil hier een antwoord op bieden en vestigt zich in Antwerpen. Het wil daarmee de prijs van medicijnen en verzorgingsproducten significant doen dalen.

95% van de bevraagde apotheken in de provincie Antwerpen past hetzelfde prijsbeleid toe, namelijk de wettelijk toegestane maximumprijzen. Dat blijkt uit de barometer 2019 van Medi-Market. Daarnaast is 86% gesloten op zaterdagnamiddag. Met de lancering van hun concept apotheek/parafarmacie in Antwerpen wil Medi-Market aantonen dat een alternatieve aanpak mogelijk is: ruimere openingsuren en prijzen die tussen 20 en 50 procent lager liggen.

“We zijn ervan overtuigd dat een gezonde verdediging van de deontologie, de ontwikkeling van kwalitatieve farmaceutische zorg en het belang van de patiënt geen tegenstrijdigheden inhouden. Integendeel, we willen de oude gewoonten op de helling zetten en nieuwe, voor de patiënten voordeligere, concepten lanceren”, aldus Yvan Verougstraete, ceo Medi-Market Group. “Een prijsverlaging van gemiddeld 20 procent op de voorschriftvrije geneesmiddelen die in apotheken worden verkocht, kan de Belgische consumenten een jaarlijkse besparing van 400 miljoen euro opleveren.”

De groep Medi-Market werd opgericht door Yvan Verougstraete en is volledig in handen van Belgische investeerders. De groep is zowel actief in de farmacie als de parafarmacie, telt 34 parafarmacieën, 17 apotheken en 4 schoonheidsinstituten. Daarnaast staat in 2019 nog de opening van 14 extra verkooppunten naast die van Antwerpen gepland. Er werken 400 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.