Nieuws Antwerpen Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen voorgenomen gezamenlijk bod op TMG

Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen voorgenomen gezamenlijk bod op TMG

Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen voorgenomen gezamenlijk bod op TMG

Op 14 december 2016 meldde Made in Antwerpen dat Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. het voornemen hadden geuit om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) met een indicatieve niet-bindende prijs van € 5,25, afhankelijk van due diligence en onder gebruikelijke voorwaarden. Dit is een premie van 51% op de slotkoers van TMG op de dag voorafgaand aan die eerste aankondiging.

Beide partijen bevestigen nu hun voornemen. Het voorgenomen bod is onderdeel van een voorstel aan TMG om de ondernemingen van Mediahuis en TMG te combineren.

Inmiddels hebben Mediahuis en VP Exploitatie onherroepelijke toezeggingen ontvangen van TMG-aandeelhouders Delta Lloyd Levensverzekering N.V. en Navitas B.V.
Delta Lloyd Levensverzekering N.V. houdt een belang van circa 7,3% in TMG en Navitas B.V. circa 6,7%. VP Exploitatie heeft een belang van 41,3% in TMG, waarmee het percentage gecommitteerde aandelen in totaal momenteel op ruim 55% staat. Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders steun uitgesproken voor het voorstel, zoals in de eerste aankondiging al werd vermeld.

Doel van het voorstel is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt. Mediahuis en VP Exploitatie zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG.

VP Exploitatie zal bij het slagen van de transactie aandeelhouder worden van de Nederlands-Belgische combinatie. Het is de intentie van Mediahuis en VP Exploitatie om in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.