Nieuws Antwerpen Mediahuis neemt Luxemburgse mediagroep over

Mediahuis neemt Luxemburgse mediagroep over

Mediahuis neemt Luxemburgse mediagroep over

ANTWERPEN – Mediahuis, de mediagroep waartoe ook Made in Antwerpen behoort en die actief is in België, Nederland en Ierland, heeft alle aandelen verworven van de mediagroep Saint-Paul Luxembourg. Deze zal Luxemburgs grootste mediagroep in staat stellen om de digitale transformatie van haar merken en organisatie te versnellen. Voor Mediahuis betekent dit opnieuw een geografische uitbreiding en een versterking van haar positie als vooraanstaand mediaspeler in de Benelux en Ierland.

Lafayette, tot op heden hoofdaandeelhouder van mediagroep Saint-Paul Luxembourg, heeft een akkoord bereikt met Mediahuis over de overname van de Luxemburgse mediagroep. Saint-Paul Luxembourg is uitgever van onder meer de titels Luxembourg Times, Télécran, Contacto en Luxemburgs oudste krant Luxemburger Wort die als kwaliteitskrant afgetekend marktleider is.

Lafayette blijft door middel van een minderheidsparticipatie in Mediahuis, betrokken bij de verdere ontwikkeling van de groep. Tegelijkertijd zal Mediahuis de continuïteit verzekeren dankzij de aanwezigheid van twee Luxemburgse bestuurders in de raad van bestuur van Saint-Paul Luxembourg, met name François Pauly als voorzitter en Marc Wagener als bestuurder. Mediahuis bevestigt eveneens Paul Peckels in de functie van ceo.

Gert Ysebaert,  ceo Mediahuis Groep: “De mix van nationaliteiten en culturen, in combinatie met een welvarend en innoverend ondernemersklimaat, maken van het Groothertogdom Luxemburg een interessante geografische uitbreiding voor onze groep. Mediahuis gelooft onvoorwaardelijk in de kracht van een sterke en onafhankelijke journalistiek. De nieuwstitels van Saint-Paul Luxembourg waaronder Luxemburger Wort, het oudste en grootste Luxemburgse dagblad, zijn een mooie uitbreiding van onze merkenportfolio.”

Mediahuis ontstond in 2013 als een joint venture tussen Corelio en Concentra, en is vandaag een leidend internationaal multimediabedrijf met een gediversifieerde portfolio en nieuwsmerken in Vlaanderen en Nederland. In juli 2019 zette Mediahuis haar eerste ambitieuze stappen binnen de Engelstalige markt met de overname van de Ierse mediagroep Independent News & Media PLC.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.