Nieuws Antwerpen Mediahuis richt pijlen op Ierse krantengroep

Mediahuis richt pijlen op Ierse krantengroep

Mediahuis richt pijlen op Ierse krantengroep

ANTWERPEN – Mediahuis, de groep waartoe ook Made in Antwerpen behoort, heeft een bod uitgebracht op de Ierse krantengroep Indepent News & Media (INM). Dat hebben beide bedrijven dinsdagochtend voor beursaanvang bekend gemaakt.

Het portfolio van INM bestaat uit vier nationale dagbladen (The Irish Independent, The Herald, Belfast Telegraph en The Irish Daily Star), drie zondagskranten (Sunday Independent, Sunday World en Sunday Life) en twaalf regionale wekelijkse kranten. Wekelijks bereiken deze titels met een gemiddelde verkoop van 1 miljoen exemplaren 2,1 miljoen lezers via print en online.

De raad van bestuur van de Ierse krantengroep stemt in met een bod dat de groep op ongeveer 145,6 miljoen euro waardeert. Volgens Murdoch MacLennan, de bestuursvoorzitter van INM is de overname uitstekend nieuws voor zowel het bedrijf als de aandeelhouders: “Met dit bod van Mediahuis breekt een opwindend nieuw hoofdstuk aan voor onze werknemers, lezers en klanten.” Mediahuis-ceo Gert Ysebaert benadrukt dat Mediahuis kan bijdragen aan het versterken van INM op digitaal vlak.

De toonaangevende kranten- en online uitgever in Ierland en Noord-Ierland, met hoofdzetel in Dublin, is beursgenoteerd op Euronext Dublin en de London Stock Exchange. In 2018 realiseerde INM met ongeveer 800 medewerkers een totale omzet van 191 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.