Nieuws Antwerpen Mediahuis rondt overname INM af

Mediahuis rondt overname INM af

Mediahuis rondt overname INM af

ANTWERPEN – Mediahuis heeft de overname van Independent News & Media (INM) succesvol afgerond. Die werd zopas door het Ierse Hooggerechtshof bekrachtigd. De Antwerpse groep waartoe ook Made in Antwerpen behoort, krijgt zo voor het eerst toegang tot de Engelstalige markt en zet een belangrijke stap in de verdere uitbouw tot een leidend Europees mediabedrijf.

De overname van het Ierse INM, met leidende titels als The Irish Independent, The Sunday Independent en The Belfast Telegraph, hing al een tijdje in de lucht. Eerder las u al op Made in Antwerpen dat eind april een eerste bod werd uitgebracht. Drie maanden later is het hele overnameproces tot een goed einde gebracht. De toonaangevende kranten- en online uitgever in Ierland en Noord-Ierland, met hoofdzetel in Dublin, realiseerde in 2018 met ongeveer 800 medewerkers een totale omzet van 191 miljoen euro.

Oprichting executive committee

De nieuwe raad van bestuur wordt geleid door Murdoch MacLennan en bestaat verder uit Fionnuala Duggan, Kate Marsh, Len O’Hagan, Thomas Leysen, Gert Ysebaert, Paul Verwilt en Marc Vangeel. Er werd ook een executive committee opgericht om het beleid voor de komende jaren uit te zetten. Daarin zetelen Peter Vandermeersch (aangesteld als Publisher), Richard McClean (aangesteld als coo), en Marc Vangeel (aangesteld als ceo).

Gert Ysebaert, sinds kort ceo van Mediahuis Groep, zoals u vorige maand al kon lezen: “We zijn verheugd dat de overname van INM succesvol is afgerond en dat we een organisatie binnen onze groep mogen verwelkomen die kan terugblikken op een lange staat van dienst in het leveren van hoogwaardige journalistiek in Ierland. Ik wens Marc Vangeel, Richard McClean en Peter Vandermeersch veel succes bij de verdere ontwikkeling en digitale transformatie van INM als toonaangevend Iers mediabedrijf.”

Mediahuis verwelkomt 833 INM-medewerkers binnen de groep, betreedt voor het eerst de Engelstalige markt en realiseert nu met de totale groep een omzet die een miljard overstijgt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.