Nieuws Antwerpen Mediahuis stapt mee in Impact Investeringsfonds Pluralis

Mediahuis stapt mee in Impact Investeringsfonds Pluralis

Mediahuis stapt mee in Impact Investeringsfonds Pluralis

Pluralis, dat een groep van Europese mediabedrijven, stichtingen en impact-investeerders verenigt, is officieel gelanceerd. Het doel van Pluralis is om te voorzien in impactgerelateerde investeringen voor nieuwsorganisaties die een onafhankelijke, kwaliteitsvolle verslaggeving brengen in Europese landen waar pluriforme media in gevaar zijn. Pluralis is een initiatief van het in New York gevestigde Media Development Investment Fund (MDIF), de Koning Boudewijnstichting, Tinius Trust en Mediahuis.

De doelstelling van Pluralis is om bij te dragen aan een pluriform nieuwsaanbod in heel Europa. Pluralis investeert missiegedreven kapitaal en media-expertise in onafhankelijke mediabedrijven om op die manier de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd, te ondersteunen, te versterken en hun redactionele onafhankelijkheid te helpen vrijwaren.

Pluralis kondigde ook aan dat het een aandeel van 40% verwerft in het Poolse mediabedrijf Gremi Media S.A., uitgever van Rzeczpospolita, een van de belangrijkste en invloedrijkste kranten van Polen. Het belang in Gremi is de tweede investering van Pluralis, na de verwerving van een 34%-belang in Petit Press, de op één na grootste uitgever van Slowakije, eerder dit jaar.

“Aan de grondslag van onze investeringen ligt de overtuiging dat de toegang van burgers tot een pluraliteit aan nieuwsbronnen, van fundamenteel belang is voor de instandhouding van de Europese democratie”, aldus Thomas Leysen, voorzitter van Pluralis en tevens voorzitter van Mediahuis. “Ons investeringskader is expliciet onpartijdig: wij investeren in onafhankelijke mediabedrijven die verantwoorde kwaliteitsjournalistiek bedrijven, ongeacht hun redactionele oriëntatie.”

Pluralis maakt gebruik van de expertise en ervaring van zijn aandeelhouders om het management van de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd, te ondersteunen. Dit gebeurt via actieve deelname aan de raad van bestuur en door het delen van leading-edge expertise uit de sector om zo verder de groei en waardecreatie van deze bedrijven mogelijk te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.