Nieuws Antwerpen Mediahuis stapt uit Denksport-uitgever

Mediahuis stapt uit Denksport-uitgever

Mediahuis stapt uit Denksport-uitgever

Het Belgische investeringsfonds Ergon Capital en Mediahuis verkopen Keesing Media Group, de uitgever achter Denksport en verschillende andere puzzelboeken in heel Europa, aan investeringsbedrijf BC Partners.

Keesing werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in Nederland, en is intussen aanwezig in meer dan 40 landen. In Nederland en Vlaanderen is de uitgever bekend van de Denksport-titels. In Europa is het bedrijf de grootste ontwikkelaar van puzzelboeken. Er wordt momenteel gewerkt aan een digitaal aanbod, waardoor de bestaande puzzels ook bij een nieuw publiek terecht moeten komen.

De investering van BC Partners moet “de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf” ondersteunen. Naast de digitale uitbreiding gaat het ook over organische groei in de landen waar Keesing nu al actief is. Daarnaast plant BC Partners verdere consolidatie op de Europese markt en lanceringen op nieuwe continenten.

“Deze volgende fase in onze transformatieproces zal ons in staat stellen om onze internationale printmarkten te consolideren, maar ook om onze digitale voetafdruk over de hele wereld uit te breiden”, zegt Keesing-ceo Philip Alberdingk Thijm.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Herentals
Antwerpen

iValue vervoegt Intracto Group

Het Antwerpse digitaal marketingbureau iValue heeft met een sterk team van 25 experts, onder leiding van Wim Berghmans en Jacob… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer