Nieuws Antwerpen Medische innovatie van Antwerpse Oxypoint registreert ademhaling

Medische innovatie van Antwerpse Oxypoint registreert ademhaling

Medische innovatie van Antwerpse Oxypoint registreert ademhaling

ANTWERPEN – Oxypoint stelde deze week het prototype van haar nieuwste innovatie voor. De Oxypoint O2MATE is een digitaal toestel dat de ademhaling van de patiënt registreert, met een betere medische dienstverlening tot gevolg. Via een softwareplatform kunnen de gegevens gekoppeld worden aan andere parameters, zoals de hartslag. De technologie zou een betere therapie, een sneller herstel en minder werkdruk voor medisch personeel betekenen.

Het nieuwe prototype is niet de eerste innovatie van het Antwerpse Oxypoint, een spin-off van UAntwerpen. De O2COMFORT-flowmeter revolutioneerde enkele jaren geleden de manier waarop klassieke zuurstoftherapie wordt toegediend. De nieuwste innovatie werd voorgesteld op Medica, een internationale medische vakbeurs in Düsseldorf.

De 02MATE registreert onder andere de ademfrequentie, het ademvolume en, in het geval van zuurstoftherapie, ook het totale verbruik van zuurstof. Het toestel is tevens uitbreidbaar met andere slimme meetapparaten, bijvoorbeeld met externe wearables en sensoren die de hartslag of andere vitale parameters meten. De gegevens komen dan in een softwareplatform voor data-analyse, zo kan medisch personeel de patiënt op eenvoudige wijze opvolgen. “Accuratere metingen en betere opvolging zorgen voor betere therapie en een sneller herstel van de patiënt”, aldus Philip Hendrickx van Oxypoint.

Niet alleen de patiënt zal van deze voordelen profiteren. De Oxypoint O2MATE zal ook de werklast van het medisch personeel aanzienlijk verminderen. De meetresultaten worden dag en nacht gelogd, zo krijgt het personeel meer gemoedsrust. Via de software worden alle gegevens automatisch weggeschreven in de elektronische patiëntendossiers, terwijl dat nu nog steeds handmatig gebeurt.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.