Nieuws Antwerpen Meer dan 1 miljoen mensen in tijdelijke werkloosheid

Meer dan 1 miljoen mensen in tijdelijke werkloosheid

Meer dan 1 miljoen mensen in tijdelijke werkloosheid

ANTWERPEN – Liefst 1,075 miljoen mensen zitten momenteel in het systeem van tijdelijke werkloosheid als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft minister van Werk Nathalie Muylle dinsdag verklaard aan de VRT. Minder dan een week geleden stond de teller nog maar op een half miljoen.

Het systeem van tijdelijke werkloosheid moet massale ontslagen en faillissementen voorkomen. De werknemers krijgen een uitkering van 70 procent van hun loon. Daar komt een vergoeding van ongeveer 150 euro per maand bovenop. De regering vereenvoudigde intussen ook de procedure.

Volgens een eerdere raming zouden 800.000 tot 1 miljoen mensen in het systeem van tijdelijke werkloosheid terecht komen. Minister Muylle schatte dat de kostprijs tot 1,8 miljard euro per maand kan oplopen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.