Het leek lange tijd onzeker of er in de voormalige melkerij van het intussen al lang afgebroken Grand Hotel de Schootenhof nog wel ooit genoten zou kunnen worden van lekker eten en ongedwongen sfeer. Doenja De Schepper, Bert Blancke en enkele familieleden hielden het eind 2022 voor bekeken na tegenslagen en het besef dat ze andere wegen wilden inslaan.
De zoektocht naar een overnemer van pand en handelszaak sleepte lang aan, maar uiteindelijk verschenen Gertjan Van Looveren en Tijs Baum, twee dertigers uit Brasschaat, ten tonele. De twee vrienden leerden elkaar kennen toen ze als studenten Paula Corthouts hielpen in haar legendarisch café-restaurant Oud Antwerpen aan de Elisalei in hun woonplaats Brasschaat. Intussen runnen ze aan het vliegveld van Brasschaat met Perron Noord al zes jaar hun eigen zaak en zetten ze hun schouders onder tal van evenementen in hun woonplaats zoals WNTR Brasschaat.

Schilder- en opknapbeurt
Zo’n drie maanden nadat ze de sleutels hebben gekregen van Gasthof Vijverhof, is het duo nu klaar voor een doorstart van deze Schotense horecazaak, diep verscholen in de wijk Koningshof. “We hebben bewust niet te veel veranderd”, zegt Gertjan. “We hebben nieuw meubilair laten aanrukken en zowel gebouw als terras kregen een grondige opknap- en schilderbeurt, maar aan de indeling en losse sfeer hebben we niet willen raken. De speeltuin zullen de kinderen zeker nog herkennen en de nostalgische foto’s van dit pand uit de begindagen van de zaak hangen er ook nog steeds.”
En zo is er in Schoten plots sprake van weelde inzake horeca. Eerder dit voorjaar openden ook Café Breughel, Brasserie Koningshof en café De Lindekens de deuren, allemaal met succes. Afgaand op de vlot binnenlopende reservaties, lijkt ook de verrijzenis van Gasthof Vijverhof een schot in de roos.
