Nieuws Antwerpen Meer dan 100 ondernemers nemen deel aan eerste virtuele vrijdag

Meer dan 100 ondernemers nemen deel aan eerste virtuele vrijdag

Meer dan 100 ondernemers nemen deel aan eerste virtuele vrijdag

ANTWERPEN – Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland gaat voortaan elke vrijdagvoormiddag het gratis online netwerkevent ‘Virtuele vrijdag’ organiseren. “We voelden bij onze leden de behoefte om in deze periode op een of andere manier toch te kunnen netwerken. Dat dit initiatief zo’n overweldigend succes zou worden, hadden we nooit durven denken”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka Antwerpen-Waasland.

Amper een paar uur na het uitsturen van de uitnodiging voor de try-out van het online netwerkmoment waren er al meer dan 50 kandidaten ingeschreven. En het aantal verdubbelde al snel tot meer dan 100. Luc Luwel: “Omdat dit voor ons ook een eerste keer was, hebben we het aantal inschrijvingen afgesloten op 102. 50 andere gegadigden hebben we dus spijtig genoeg op een wachtlijst moeten zetten.”

Via de Zoom-applicatie werd een digitale netwerkvloer ingericht, met break-outrooms, waarin dan telkens willekeurig een zestal ondernemers werd samengezet onder begeleiding van een Voka-moderator. Iedere deelnemer kreeg vooraf een digitale link doorgestuurd, om toegang te krijgen tot de netwerkvloer.

Wordt vervolgd

De deelnemers waren achteraf laaiend enthousiast. Al meteen tijdens het event kwam de vraag om in te schrijven voor een volgende sessie. Voka Antwerpen – Waasland besliste daarom om hier zeker al tijdens de periode van de coronamaatregelen een vrijdagse traditie van te maken onder de naam ‘Virtuele vrijdag’.

“De 50 ondernemers die vandaag niet meer konden deelnemen, krijgen dus volgende vrijdag en de vrijdagen daarna ruim de kans om opnieuw in te schrijven. Ik sluit dus niet uit dat we dit ook na de opheffing van de noodmaatregelen verderzetten. Want het is duidelijk dat er onder druk van de omstandigheden op digitaal vlak een heel nieuw tijdperk is aangebroken”, besluit Luc Luwel.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.