Nieuws Antwerpen Meer dan 20% groei voor Talent-IT

Meer dan 20% groei voor Talent-IT

Meer dan 20% groei voor Talent-IT

itTalent-IT heeft verleden jaar zijn omzet met nog eens 6 miljoen euro kunnen verhogen. Het Antwerpse recruteringsbedrijf voor IT-professionals heeft het boekjaar afgesloten op een geconsolideerd omzetcijfer van liefst 34 miljoen euro. Die groei is in die mate merkwaardig omdat IT-Talent vandaag nog niet eens 10 jaar oud is.

De IT-wereld is allicht een van de weinige economische omgevingen die nog altijd sterk in beweging is. Investeringen in IT liggen nu eenmaal aan de basis van elke conjunctuuromslag. Gehoopt mag dan ook worden dat de goede gang van zaken in die wereld op termijn tot een economische heropleving mag leiden.

Bij Talent-IT gaat het ondertussen effectief razendsnel. Het bedrijf heeft vandaag zo’n 300 consultants aan het werk. Daarvan 100 op de payroll. “Het mag verbazen maar we blijven groeien”, zegt managing director Jeroen Fries. “Het gaat alle richtingen uit. Ook regionaal. We zijn steeds meer actief in de haven, in Brussel, in Gent, op de as Antwerpen/E313. Onze mensen worden geapprecieerd.”

Dirk Van Grunderbeek zette Talent-IT op in 2007. Jeroen Fries kwam er in 2008 bij. Om die razendsnelle groei verder te consolideren is uitgekeken naar een partij die de financiering van de ontwikkelingen kon ondersteunen. Het werd de Britse groep Harvey Nash Group. Die nam Talent-IT in 2012 over. “Maar ondertussen gaan wij gewoon verder door. De Britten leggen ons geen richtlijnen of objectieven op. Wij kunnen verder werken op de lijnen die we zelf uitgetekend hebben.”

In dit opzicht werd ook de dochteronderneming Team4Talent opgericht, een bedrijf dat zich inmiddels geprofileerd heeft als Microsoft specialist. Team4Talent heeft in de afgelopen jaren verscheidene mooie aanwervingen kunnen doen waardoor de consultancy base naar een hoger niveau werd gebracht. Een van de medewerkers kreeg onlangs overigens de award toegekend van MVP, Microsoft Most Valuable Professional.

Eind verleden jaar werd met nog een nieuw initiatief uitgepakt: met Pro-Cured gaat de groep op zoek naar specialisten in aankoop, supply chain en faciliity. De vier nieuwe medewerkers “hebben ondertussen hun start niet gemist.”

Vandaag wil het bedrijf overigens nog meer mensen aanwerven: vooral dan recruiters en account managers. “Wij willen verder uitbreiden en hebben daartoe dringend bijkomende mensen nodig. Ze zijn effectief niet makkelijk te vinden. Maar wij hebben in elk geval een job voor wie zich aanmeldt met de juiste kwalificaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.