Nieuws Antwerpen Meer dan 50 ondernemers ondertekenen diversiteitscharter

Meer dan 50 ondernemers ondertekenen diversiteitscharter

Meer dan 50 ondernemers ondertekenen diversiteitscharter

ANTWERPEN – Onder de titel ‘Ondernemers bekennen kleur’ lanceert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een ambitieuze oproep om in te zetten op alle arbeidstalent, ongeacht kleur, afkomst, leeftijd of geaardheid. In de tekst wordt de nadruk gelegd op diversiteit als een noodzakelijk voorwaarde voor duurzame groei en innovatie. Nog voor de officiële lancering van het charter ondertekenden al meer dan 50 bedrijven de tekst, die de voorbije maanden bij een aantal ondernemers, jongeren en allochtone rolmodellen werd afgetoetst.

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: “Dit charter is de concrete vertaling van het economisch toekomstplan dat Voka Antwerpen-Waasland bijna twee jaar geleden heeft uitgetekend. In dat Routeplan 2025 hebben we ons expliciet geëngageerd om een voortrekkersrol op te nemen in de integratie van alle talent op onze arbeidsmarkt, ongeacht hun nationaliteit of achtergrond. In dit charter leggen we bewust de nadruk op de economische meerwaarde van diversiteit. Diversiteit is voor innovatieve bedrijven een ’need to have’. Geen ‘nice to have’.”

Inmiddels hebben al meer dan vijftig bedrijven de tekst ondertekend. Zij engageren zich daarmee onder meer om hun ceo of HR-directeur op een diversiteitscursus te sturen. “Dat is een specifieke opleiding op maat van het hoger management, waarin ceo’s en ondernemers onder meer wordt uitgelegd hoe ze er kunnen voor zorgen dat er oog is voor diversiteit op alle niveaus van hun organisatie. Omdat we vaak merken dat veel bedrijven van goeie wil zijn om bijvoorbeeld breder te rekruteren. Maar dat de uitvoering ergens op een tussenniveau blijft steken. Vandaar dat we met dit charter een actief engagement vragen van de bedrijfstop.”

Daarnaast is het charter ook bedoeld als een positieve oproep naar iedereen die gemotiveerd is om te werken maar geen aansluiting vindt bij onze arbeidsmarkt. “Sommige hoogtechnologische bedrijven krijgen bijvoorbeeld amper sollicitaties binnen van mensen met een migratieachtergrond. Via dit charter hopen ze dat bij te sturen.”

De ondertekenaars van het diversiteitscharter zijn: Actemium, Aertssen Group, A-interim, Annexe, Antwerp World Diamond Centre, Antwerps Architecten Atelier, Areal Architecten, Atlas Copco Airpower nv, Bart Verhelst bvba, BASF Antwerpen, Bilfinger ROB nv, Borealis, Cenergie, Ceusters nv, Cga Cgm, Confiserie Thijs, Cronos, Crow Spark, Deprest, Dirk Dielen advocaat, Drukkerij VD, Engie, Fast Lines, Gilbert De Clercq nv, Helioscreen, Holoncom bvba,  Kegels & Van Antwerpen nv, Lanxess, legal@vise, Manna Foods, Mar Consult bvba, Mensura, MPET, MSC Belgium, Niko nv,  Obo Bettermann, PfS bv,Pirazzo, Plaza Hotel, Portmade nv, Proviron Industries, PSA nv, Recrewtment, SBE, SD Worx, Sipef, Studio Dott,  Tecnospace, The Future Alliance nv, Total, Triple Living, Unifly, Universitas, Universiteit Antwerpen, Verhaert – Masters in Innovation, Water-Link, Zidis, en ZNA.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.