Nieuws Antwerpen Meer dan 60% groei voor Anubex

Meer dan 60% groei voor Anubex

Meer dan 60% groei voor Anubex

Bank-van-Breda-300x225Anubex heeft de wind in de zeilen. Het IT-bedrijf uit Kontich realiseerde in het afgesloten boekjaar 2014 een groei van meer dan 60%. Met een omzet van 3 miljoen euro werd bovendien een stevig positief bedrijfsresultaat neergezet. “We moeten voorzichtig blijven”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans de Backer. “De twee voorgaande jaren waren heel wat minder goed. Onze klanten remden hun investeringen toen duidelijk af.”

Als specialist in migratie van IT-systemen heeft Anubex ook internationaal een sterke marktpositie opgebouwd. De migratie en transformatie van complexe IT-systemen naar nieuwe installaties moet de inzet van moderne mobiele platformen en cloud computing mogelijk maken. Nogal wat bedrijven doen niet graag afstand van hun oude platformen en geven er de voorkeur aan om hun oudere installaties te laten updaten. Anubex garandeert die migratie zonder de oude systemen plat te leggen. Bovendien moet er ook geen downtime verrekend worden terwijl de gebruikers niet met complicaties opgezadeld worden.

Anubex heeft in de afgelopen jaren nogal wat financiële instellingen, verzekeringsbedrijven en grote concerns onder zijn klanten geteld. Bank J. Ban Breda bv., de Société Générale, Citibank, Air France, Bezea, de Christelijke Mutualiteiten… Die hebben in de afgelopen jaren effectief geaarzeld om hun IT-systemen aan te passen. Investeringen werden afgeremd. Ook Anubex zal dat geweten hebben. Enkele tijd terug kwam de markt weer op gang en werden weer opdrachten uitgeschreven. “2014 was in dit opzicht inderdaad een goed jaar”, zegt Hans De Backer. “We mogen hopen dat wij die lijn ook dit jaar nog even kunnen doortrekken. Er zijn nu eenmaal een aantal redenen om toch maar te beslissen tot de migratie van de verouderde systemen. Een: ze kosten nu eenmaal veel geld. Twee: de generatie die de systemen kan onderhouden gaat onderhand met pensioen. Drie: veel bedrijven laten aan de voorgevel uitschijnen dat hun IT-infrastructuur optimaal is maar aan de achterkant zijn ze niet in staat om de nieuwe uitdagingen van de communicatiemaatschappij aan te kunnen.”

Het IT-bedrijf uit Kontich heeft de recent ingezette groei ook omgezet in extra personeel. In de afgelopen maanden werden 5 bijkomende werknemers in dienst genomen. Anubex draait nu op een ploeg van 25 man.

Anubex is nog altijd in handen van de enthousiastelingen van het eerste uur. Acht privé-investeerders sturen de firma aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.