Nieuws Antwerpen Meer dan 70 (middel)grote accountants- en boekhoudkantoren werken met ClearFacts

Meer dan 70 (middel)grote accountants- en boekhoudkantoren werken met ClearFacts

Meer dan 70 (middel)grote accountants- en boekhoudkantoren werken met ClearFacts

Antwerpen – ClearFacts, het onlineplatform dat accountants, fiduciaires en boekhoudkantoren ondersteunt in de voorbereiding en de terugkoppeling van de boekhouding, is op 4 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste, digitale ‘collaboration platform’ voor boekhouders en hun kmo-klantondernemers in België.

Pieter Evenepoel, managing director van ClearFacts: “Eind vorig jaar verhuisden we onze kantoren van Hoevenen naar de Uitbreidingstraat in Antwerpen. Dat was nodig om onze groei te bestendigen. Dankzij die groei komt nu ook de verdeling van ons platform in Brussel en Wallonië in een stroomversnelling, en hebben we zelfs de eerste projecten in Luxemburg opgestart.”

Geen boekhoudpakket, wel een collaboratieplatform

ClearFacts werd opgericht in oktober 2013 door vijf partners, allen gepokt en gemazeld door innovatie en ondernemen. Met specialisten in webtechnologie, een expert boekhouden en expertise in data-integratie had ClearFacts alle competenties in huis om te slagen. Na een voorbereidende fase, ondersteund door het IWT, kon de applicatie in het voorjaar van 2014 gelanceerd worden.
ClearFacts integreert bestaande boekhoudpakketten. Via digitalisatie, machinale factuurherkenning en slimme verrijkingsalgoritmes (machine learning) worden facturen en bestanden klaargezet voor validatie, wat de productiviteit van een kantoor sterk verhoogt.
“Dankzij onze toepassing kunnen ondernemers en bedrijfsleiders overal en altijd hun boekhoudkundige stukken uploaden, verzenden en raadplegen. Zo wint niet alleen de kmo aan tijd, maar ook de accountant. Een groot deel van zijn repetitieve en administratieve taken verlopen immers automatisch, zodat hij zijn klanten meer kan bijstaan met advies”, zegt Evenepoel.

8.000 kmo-dossiers, meer dan 2.500.000 facturen verwerkt

Intussen werken meer dan 70 (middel)grote accountants- en boekhoudkantoren met ClearFacts voor 8.000 actieve dossiers.
“Het gemiddeld aantal kmo-dossiers per kantoor steeg de voorbije maanden tot 110. Voor die dossiers zijn samen al meer dan 2.500.000 facturen verwerkt. De meer dan 90.000 sessies op het kmo-portaal in het voorbije kwartaal zijn afkomstig van 320 postcodes in België: van Aalst en Aalter tot Zwevegem en Zwijndrecht. Internationaal van Londen over Kaapstad tot New York”, licht Pieter Evenepoel toe.

Strategische samenwerkingen

CleafFacts is de afgelopen tijd strategische samenwerkingen aangegaan en werkt aan een marktplaats waarin integraties met complementaire toepassingen worden opgenomen. Een mooi voorbeeld is het partnership met Sage, wereldwijd een van de leidende leveranciers in oplossingen voor boekhouding, ERP en CRM. Integraties gebeuren vandaag voornamelijk met facturatie- en rapporteringstools. Later dit jaar wenst ClearFacts ook externe betaaltechnologie te integreren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.