Nieuws Antwerpen Meeste starters in arrondissement Antwerpen

Meeste starters in arrondissement Antwerpen

Meeste starters in arrondissement Antwerpen

ANTWERPEN – In 2019 werden er 63.298 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht in het Vlaams gewest. Een stijging met 8,7% ten opzichte van 2018, ook al een recordjaar. Toen werden er 58.229 nieuwe bedrijfscreaties opgetekend. Dat blijkt uit een analyse die Unizo maakte op basis van gegevens van Graydon Belgium.

Omdat nog niet alle administratie informatie van 2019 is verwerkt, verwacht UNIZO dat daar nog 823 starters (1,3% foutenmarge) bij zullen komen.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo: “Dat het aantal starters in Vlaanderen net zoals in de voorbije jaren opnieuw een aangroei kent, heeft te maken met een verbeterd imago van ondernemerschap, de aantrekkende economie en een aantal noodzakelijke ingrepen doorgevoerd aan regeringszijde tijdens de afgelopen legislatuur, zoals het verlagen van de kmo-vennootschapsbelasting. Toch kan en moet de overheid nog meer doen om het starten van een zaak verder aan te moedigen en te ondersteunen.

62,5% van de nieuw opgerichte bedrijven in 2019 is een eenmanszaak.

Meeste starters in provincie Antwerpen

Zonder rekening houden met een foutenmarge zien we in alle Vlaamse provincies een stijging van het aantal starters. Ten opzichte van 2018 is de stijging in 2019 het grootst in de provincie Vlaams-Brabant (+17,8%).

Als we kijken naar de absolute cijfers, dan blijft Antwerpen net als in de voorbije jaren de regio met het hoogste aantal starters, namelijk 18.475. Goed voor een aandeel van 29,2% in de totale Vlaamse starterspopulatie.

De drie arrondissementen die het meeste aantal starters opleveren zijn Antwerpen (11.245 in 2019), Gent (6.873) en Halle-Vilvoorde (6.684). 4 op 10 starters in Vlaanderen zijn gevestigd in één van deze arrondissementen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.