Nieuws Antwerpen Megacontract voor Newtec

Megacontract voor Newtec

Megacontract voor Newtec

arabierNewtec heeft een groot contract betekend met een satellietoperator uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van toestellen en technologieën voor satellietcommunicatie. Newtec wil in dit opzicht op relatief korte termijn 30 bijkomende werknemers in dienst nemen. Het bedrijf heeft Tech Mahindra in functie van het nieuwe contract aangezocht als onderaannemer.

Yahsat, de klant uit de Verenigde Arabische Emiraten wil de meest innovatieve producten in gebruik nemen op het vlak van internet, breedband en GSM backhaul via satelliet. Newtec zet al meer dan 30 jaar resoluut in op innovatie. Dankzij Newtecs continue investeringen in research and design zal Yahsat blijvend kunnen rekenen op een platform met de nieuwste mogelijkheden en functionaliteiten.

Serge Van Herck, de ceo van Newtec: “We zijn blij dat Newtec een grote rol zal spelen in Yahsats expansie in nieuwe en bestaande markten. We zijn nog meer verheugd over het feit dat deze overeenkomst onze omzet over de komende jaren op een dergelijke manier zal doen stijgen dat wij het Newtec engineering team verder kunnen uitbreiden. Satellietcommunicatie speelt vandaag een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Onze dagelijkse uitdaging bij Newtec is om de technologische grenzen te blijven verleggen om zo een betere kwaliteit en gebruikerservaring te kunnen leveren aan onze klanten en eindgebruikers. Om dit te kunnen blijven doen is het cruciaal om technologisch toptalent te blijven recruteren. We zijn daarom op zoek naar een 30-tal nieuwe medewerkers.”

Het doel van het partnerschap tussen Yahsat en Newtec is innovatie en flexibiliteit te maximaliseren. Het laat Yahsat toe om zijn klanten een breder productgamma aan te bieden en zo ook beter aan de noden van verschillende markten tegemoet te komen, zoals Telecom Operatoren en Internet Service Providers.

De derde satelliet van Yahsat, Al Yah 3, zal in dienst genomen worden begin 2017. Daarbij zal de servicedekking uitgebreid worden tot 19 landen en 600 miljoen gebruikers in Brazilië en Afrika.

Foto: Masood Sharif Mahmood, de ceo van Yahsat en Serge Van Herck

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.