Nieuws Antwerpen Melissa Ruberecht enige vrouwelijke koffiebrander

Melissa Ruberecht enige vrouwelijke koffiebrander

Melissa Ruberecht enige vrouwelijke koffiebrander

melissaDe koffiebrander Corbello is de officiële koffiepartner van Antwerpen Proeft 2015. Corbello wil tijdens het culinaire publieksfestival van het komende Hemelvaartweekend aan de Antwerpse Waagnatie de bezoekers laten kennismaken met zijn ambachtelijk gebrande koffie.

Bijna 20 jaar geleden opende Melissa Ruberecht de speciaalzaak Corbello aan de Bredabaan in Brasschaat. In die voorbije periode werd de zaak verscheidene keren uitgebreid. De kleine winkel van toen groeide uit tot een stevige zaak met drie hoofdactiviteiten: ambachtelijke koffiebranderij (met koffiebar), verkoop van espresso-apparaten en Gourmet Store.

Gedreven door de liefde voor de betere koffie vervolmaakte Melissa Ruberecht zich een 10-tal jaar geleden in de kunst van het koffiebranden. Zij werd, en is op die manier de enige vrouwelijke koffiebrander in de streek. Om haar klanten de mogelijkheid te geven het ambachtelijk brandproces van dichtbij mee te volgen, kreeg de koffiebrander een prominente plaats in de winkelruimte. Met dit toestel brandt Melissa Ruberecht meerdere keren per week koffie. Die koffie gaat onmiddellijk in de verkoop of wordt geleverd aan de professionele klanten.

Het assortiment van Corbello bestaat uit 14 koffies: 10 originekoffies (afkomstig uit 1 land, 1 streek of 1 specifieke plantage), 3 eigen mengelingen en de Déca ad Aqua.

“Op de Déca ad Aqua zijn wij bijzonder trots”, zegt Melissa Ruberecht. “Corbello is immers de enige koffiebranderij in België die een decafeïnekoffie op basis van het Swiss Water Process aanbiedt. In de meeste gevallen wordt gewerkt met chemische oplosmiddelen, zoals methyleenchloride of ethylacetaat, om de cafeïne uit de koffiebonen te halen. Het Swiss Water Process daarentegen gebruikt enkel water om in verschillende stappen 99,9% van de cafeïne uit de bonen te halen. Het procedé is niet alleen volledig chemicaliënvrij. Het zorgt er ook voor dat de smaak en geur van de koffie zo goed als intact blijven. Het is cafeïnevrije koffie zonder compromissen.”

Om de klanten ook thuis in de beste omstandigheden van de verse koffie te laten genieten, biedt Corbello een uitgebreid assortiment koffie- en espressomachines van diverse merken aan. Tussen dit aanbod springt vooral het merk Bezzera in het oog. Van dit traditiemerk uit Italië is Corbello exclusieve invoerder voor België.

Corbello biedt ook een uitgebreid gamma van zoete en zoute delicatessen aan. In het “zoute” gedeelte vallen vooral de Italiaanse producten sterk op, met onder meer diverse soorten pasta, risotto, olijfolie en pesto. Deze kwalitatieve producten worden rechtstreeks afgenomen van kleine Italiaanse producenten. In het “zoete” gedeelte ontdekt men confituren, honing, koekjes, chocolade en een ruime keuze aan pralines. Het ruime gamma zoete en zoute delicatessen is de ideale basis voor de gekende geschenkmanden, die in overleg met de klanten worden samengesteld.

“Op Antwerpen Proeft zetten we als officiële koffiepartner voluit in op onze ambachtelijke en vers gebrande koffie en laten we de bezoekers proeven van enkele soorten. We plaatsen uiteraard de Déca ad Aqua extra in de kijker. Ook enkele Bezzera-espressomachines zullen te bewonderen zijn. Er is volop gelegenheid om te ontdekken, proeven en genieten’, aldus nog Melissa Ruberecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.