Nieuws Antwerpen Memo installeert videofonie in de receptie

Memo installeert videofonie in de receptie

Memo installeert videofonie in de receptie

memoHet contact van de klant met de telefonist(e) of de receptie van een bedrijf is heel erg belangrijk. Het eerste contact geeft meteen ook een beeld van het bedrijf zelf. Een telefoon die niet opgenomen wordt of een lege receptie doet de klant ongetwijfeld aarzelen. Memo heeft daar met zijn nieuwe dienstverlening “Video as a service” een antwoord op gezocht. Indien een permanente telefoondienst of een receptie allicht te duur is kan een bedrijf via videofonie niettemin toch voor een vlot onthaal zorgen.

Christine Vstenavondt heeft haar bedrijf Memo in Zele zo’n 20 jaar geleden opgezet als een callcenter. Van daaruit heeft zij haar dienstenpakket evenwel geleidelijk verruimd. Wat aanvankelijk nog een contactpunt was voor geneesheren, tandartsen, poliklinieken of zelfs ziekenhuizen groeide uit tot een ruim dienstenverlenend bedrijf dat niet alleen maar telefoonpermanentie aanbod maar ook klachtenbehandeling bv., order intake, alarmcentrale, helpdesk enz. De dienst Outsourcing van Memo biedt bedrijven vandaag zelfs interim personeel aan dat de eigen telefonistes of receptiebediendes kan vervangen.

“Wij hebben al die jaren hard gewerkt om onze dienstverlening nog te verbeteren”, zegt office manager Ruth De Decker. “Door onafgebroken technologische innovatie-inspanningen zijn we finaal tot bij videofonie gekomen. Memo installeert vandaag een groot videoscherm in de reeptie van de klanten waardoor de bezoeker in het vrijwel lege gebouw toch contact kan leggen met iemand. Neen, het is geen veredelde skype. De technologische capaciteiten van onze videofoniesystemen zijn tot 100 keer beter ddan die van een skypescherm. Het komt erop aan dat de bezoeker een levendig contact krijgt met iemand die desnoods helemaal in een ander gebouw zit of zelfs kilometers daar vandaan in een van onze eigen vestigingen.”

Memo heeft vandaag vijf vestigingen: Zele, Antwerpen, Brugge, Aalst en Brussel. Het bedrijf stelt zo’n 50 mensen tewerk.

“Onze service is vandaag heel innovatief, flexibel en betaalbaar. Je betaalt als klant vandaag een maandelijkse huur, alvast veel minder dan de loonkost van een permanent aanwezig personeelslid. We kunnen de aangeboden dienstverlening trouwens op elk moment aanpassen aan de behoeften van de klant.” Tot het klantenbestand van Memo behoren verschillende medische beroepen maar ook grote bedrijven als Siemens, Air Liquide, BMW, Toledo, United Telecom enz.

Memo heeft in zijn vestiging een eigen demo-installatie van Video as a service uitgebouwd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.