Nieuws Antwerpen Mensen achter Hotel Julien lanceren August

Mensen achter Hotel Julien lanceren August

Mensen achter Hotel Julien lanceren August

ANTWERPEN – In Antwerpen lanceren de mensen achter het gerenommeerde boetiekhotel Hotel Julien een nieuw en ambitieus hospitality project: August. Op de recent ontwikkelde site van het voormalige Militair Hospitaal werd een voormalig Augustinessenklooster omgebouwd tot een bar en restaurant, wellness met zwemvijver, verborgen tuinen, een shop, en 44 hotelkamers. August opent op 12 april de deuren.

© Frederik Vercruysse.

Het neoclassicistische monument van het Antwerpse Militair Hospitaal diende gedurende het grootste deel van de 20ste eeuw als ziekenhuis voor gewonde soldaten. De prachtige verzameling gebouwen werd onlangs gerestaureerd en kreeg een nieuwe bestemming als stedelijke, residentiële oase. Het voormalige Augustinessenklooster van het Militair Hospitaal bestaat uit meerdere, heel uiteenlopende bouwwerken. Deze werden naadloos samengevoegd onder leiding van de legendarische Belgische architect Vincent Van Duysen in zijn eerste hotelproject.

Bar en restaurant

De bar en het restaurant van August staan onder de leiding van Nick Bril, de gerenommeerde chef van het vlakbij gelegen sterrenrestaurant The Jane. Het team gebruikt verse, lokale ingrediënten, die deels afkomstig zijn van het dak van PAKT. Deze nabijgelegen voormalige industriële site huisvest, in gerenoveerde warenhuizen, een smeltkroes van creatieve ondernemingen, waaronder een ambitieuze daktuin annex stadsboerderij.

De August wellness nodigt gasten uit om op te warmen in de sauna, hammam of op de hete steen. August wellness heeft een aparte ingang en is ook toegankelijk voor gasten van buiten het hotel. De August shop ligt centraal op de site van het voormalige Militair Hospitaal.

Om zijn openbare karakter te benadrukken, nodigt August de locals graag uit om het dagelijks veranderende menu te ontdekken, met versgeperste sapjes, verwarmende koffie, knapperige broodjes, een dagsoep en kraakverse salades. Er wordt samengewerkt met Domestic, de bekende bakkerij en kruidenierszaak van Julien en Sophie Burlat.

Hotel met kamers en suites

Het voormalige klooster telt 44 kamers en suites, tussen 16 en 41 vierkante meter groot. De kamers vormen een warm eerbetoon aan het kloosterleven, met alle moderne voorzieningen als onmisbaar extraatje. Door de oorspronkelijke structuur van het gebouw heeft elke kamer zijn eigen identiteit, met opvallende kenmerken zoals een eeuwenoud houten plafond, een uitnodigend balkonnetje met zicht op de site van het Militair Hospitaal of ramen die prachtig uitgeven op de kapel of binnentuin.

Daarnaast zijn er nog een privébibliotheek voor de gasten en volledig uitgeruste vergaderruimtes, die je eveneens kunt boeken. Ook het tuinpaviljoen, met bar en gezellige zithoek kan afgehuurd worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.