Nieuws Antwerpen Mensura steunt Close The Gap in ontwikkelingslanden

Mensura steunt Close The Gap in ontwikkelingslanden

Mensura steunt Close The Gap in ontwikkelingslanden

ANTWERPEN – Mensura schenkt 665 laptops, 170 desktops en 200 docking stations aan Close The Gap. Zo draagt de externe dienst voor welzijn en preventie op het werk met hoofdzetel in Antwerpen bij aan het dichten van de digitale kloof in ontwikkelingslanden.

Afgelopen jaar besliste Mensura om al hun laptops en desktops te vernieuwen. In plaats van ze weg te gooien of tweedehands te verkopen, koos Mensura ervoor om ze te schenken aan het goede doel Close The Gap. Deze vzw verzamelt afgeschreven IT-materiaal van bedrijven om het duurzaam te hergebruiken in sociale en educatieve projecten volgens de principes van de circulaire economie.

“Dat we via Close The Gap ondernemers met veel ambitie, maar minder mogelijkheden een duwtje in de rug kunnen geven, is een opportuniteit die we niet willen laten liggen”, licht Dirk Oosterlinck toe, Group Director Business Development, Marketing & Innovation bij Mensura.

“Samen met bedrijven zoals Mensura wil Close The Gap beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden helpen door via onderwijs en educatie de digitale kloof te dichten”, aldus Didier Appels, Impact & Business Director bij Close The Gap. “Digital for development dus, vanuit het standpunt dat een betere wereld begint met inspanningen die we zelf kunnen doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.