Nieuws Antwerpen Mer du Nord komt terug

Mer du Nord komt terug

Mer du Nord komt terug

merde sudHet modelabel Mer du Nord neemt een doorstart. Zeven winkels van de 12 die eerder gesloten werden gaan terug open. De Franse investeerder Pascal Yefet heropent de zeven gefailleerde winkels en neemt er nog Antwerpen, Knokke en Brugge bij als nieuwe vestigingen bij. De openingen zijn gepland voor dit jaar.

Het gerenommeerde modemerk Mer du Nord komt terug. Na een gerechtelijke reorganisatie wil de keten straks geen zeven maar zelfs tien winkels openen. Pascal Yefet, de ondernemer en eigenaar van de winkelketen Les Bourgeoises gelooft in de uitstraling van het Belgische merk dat gevoelsassociaties met de Belgische kust etaleert. Hij noemt de traditionele collecties van Mer du Nord “stijlvol en kwalitatief.” Mer du Nord werd eerder gelanceerd door de Belgische zakenman Luc Duchêne. De laatste drie jaar ging het evenwel biezonder slecht. De concurrentie van de goedkope ketens bleek moordend. Een faillissement leek onvermijdelijk.

Yefet blijft evenwel geloven in het merk. In maart e.k. komt er dan ook een nieuwe collectie. Ten aanzien van de redactie van Retaildetail.be stelt hij “dat er nu al gewerkt wordt op een collectie die het DNA van het merk moet respecteren.” De productie zou dan gebeuren in Portugal, Italië en Frankrijk. Yefet gaat volgens eigen zeggen “voor 100% voor kwaliteit. Dat vraagt veel tijd en energie, de productie dichter bij huis houden vergemakkelijkt dit. Ook kan het merk zo snel inspelen op de wensen van de klanten.”

Mer du Nord behoorde 26 jaar mee tot de top van het Belgische modegebeuren. In augustus jl. ging het bedrijf evenwel overkop. De zeven winkels van Hassselt, Gent, Leuven, Aalst, Kortrijk, Waver en Waterloo krijgen nu een nieuwe kans. Wijnegem, Oostende en Roeselare blijven definitief dicht. De twee Brusselse vestigingen werden eerder verkocht. Antwerpen, Knokke en Brugge krijgen een totaal nieuwe vestiging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.