Nieuws Antwerpen Mercedes kiest voor Gom Fleet Services

Mercedes kiest voor Gom Fleet Services

Mercedes kiest voor Gom Fleet Services

mercedesmercedesGom Fleet Services gaat binnen een contract van vijf jaar tweedehandsauto’s en demovoertuigen klaar maken voor levering in opdracht van Mercedes-Benz. Gom Fleet Services is een dochteronderneming uit de Facilicom Services Group Belgium. “Een zeer belangrijk contract voor ons,” zegt directeur Ronny Verept.

De groep Facilicom is al sinds 1974 actief op de Belgische markt als facilitair dienstverlener. Het bedrijf voert verscheidene taken uit zoals schoonmaak, onderhoud van gebouwen, opdrachten binnen de horeca en de recreatie, transport, logistiek, onderwijs, diensten enz. Binnen het internationaal vertakt bedrijf is het bedrijf ook actief in de autosector. Zo werden voor Volvo, Peugeot en BMW bv. al zogenaamde predelivery opdrachten uitgevoerd. Het gaat er dan om bv. mobiele telefoniesystemen, navigatiemodules of alarmsystemen in te bouwen in de wagens.

Voor Mercedes-Benz zullen zo’n 15 werknemers van het bedrijf in Antwerpen en Brussel tweedehandsauto’s en demovoertuigen een beurt geven. Het gaat er dan om de beschermfolie en de stickers op de carrosserie weg te nemen en lijmresten te verwijderen. De voertuigen moeten gewassen worden met hoge druk reinigers en de (over-roll) wasstraat te passeren. De interieurbescherming wordt verwijderd, het interieur gestofzuigd, de ruiten schoongemaakt, het dashboard gereinigd, asbakken leeggemaakt enz. Verder worden testen met stardiagnose uitgevoerd, de vloeistofniveaus gecontroleerd volgens de checklist, de sproeivloeistofreservoirs gevuld, de bandenspanning nagezien enz.

“Voor ons echt wel een belangrijk contract”, zegt Ronny Verept. “Als onderneming hechten wij veel belang aan de dialoog met onze werknemers. Het partnership met Mercedes biedt ons de mogelijkheden om kennis te delen. Een collectief en vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid is overigens een van de belangrijkste waarden van ons bedrijf. Een en ander past perfect binnen het professionalisme van Mercecdes.”

De groep Facilicom is gegroeid vanuit Nederland en tekende verleden jaar voor een globaal omzetcijfer van 1,02 miljard euro. Het bedrijf wordt in Belgiƫ aangestuurd vanuit de Antwerpse Noorderplaats. In Belgiƫ wordt een omzet gerealiseerd van 160 miljoen euro. Het contract met Mercedes heeft over die vijf jaar een waarde van pakweg 4 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.