Nieuws Antwerpen Mertens-Architecten bouwt kasteelvilla om

Mertens-Architecten bouwt kasteelvilla om

Mertens-Architecten bouwt kasteelvilla om

zwaarderdanIn de zomer van dit jaar vangen de bouwwerken van een nieuw woon- en zorgcomplex in Stabroek aan. Het ontwerpbureau Mertens-Architecten vormt er een bestaande kasteelvilla om tot een zorggebouw met assistentieflats. Volgens Stabroek Home Invest wordt het project eind 2016 opgeleverd.

De ontwerpers beogen een volledige integratie van het complex in de huidige dorpskern. De verbouwing van de bestaande kasteelvilla in de Dorpstraat van Stabroek laat het nieuwe woon- en zorgcomplex aansluiten op de kasteelvilla door middel van glazen gangen. Zo zal de kasteelvilla een oogpunt in het dorp blijven.

De totale oppervlakte van het project bedraagt 9.100m² waarop 58 rusthuiskamers en 35 assistentiewoningen voorzien zijn. Daarnaast zal er voor een vlotte toegang tot het complex ook een ondergronds parking aanwezig zijn. Om de nieuwbouw verder in het dorp te integreren, wordt er door dit project overigens een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding mogelijk tussen de dorpskern en de achterliggende woonwijk en school.

Het hele project werd uitgetekend door Mertens-Architecten, een multidisciplinair en onafhankelijk ontwerpbureau uit Stabroek dat zowel architectuur aanbiedt als interieurontwerpen en realisaties in stedenbouw. Het bedrijf geeft als interprofessionele vennootschap ook technisch advies, doet aan programmastudies en haalbaarheidsstudies, doet aan projectcoördinatie en maakt tevens rentabiliteitsstudies op. Mertens-Architecten werd in 1970 opgezet door Fons Mertens. Het bedrijf wordt ondertussen aangestuurd door zoon Stijn Mertens. Er werken zo’n 30 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.