Nieuws Antwerpen Mervers zoekt dringend freezers en draaiers

Mervers zoekt dringend freezers en draaiers

Mervers zoekt dringend freezers en draaiers

merversZowat 20 jaar geleden nam Bruno Segers de firma Mervers uit Zwijndrecht over. De producent en distributeur van industriële mengers zat toen met een opvolgingsprobleem. De nieuwe zaakvoerder heeft het bedrijf al die jaren op een vaste koers gezet. “We doen het alles bijeen vrij goed”, zegt Bruno Segers. “Ik maak me in de gegeven omstandigheden enkel zorgen om de personeelsproblematiek. Wij willen een aantal draaiers en freezers aanwerven maar die zijn hier in de brede regio niet meer te vinden….”

Mervers is toonaangevend in mengtechnieken. Zijn roerwerken, mixers, dispersers en aerotors hebben ook in het buitenland een sterke reputatie. 30% van de omzet wordt effectief geëxporteerd. Mervers tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 5 miljoen euro. De 25 personeelsleden werken op een vrij goed gevuld orderboek. Onder de klanten zitten uiteraard vooral veel petrochemiebedrijven en verfproducenten. De directe toegang van Mervers tot de Antwerpse haven is in dit opzicht een concurrentieel voordeel. Het gaat hem niet enkel om de productie van industriêle mixers. Mervers is tevens distributeur van een aantal bekende merken.

Bruno Segers heeft een groot stuk van zijn carrière op mengtechnieken gewerkt. Voor hij zelf als ondernemer aan de slag ging leerde hij de stiel voor een stuk bij Alfa Laval. “Ik heb Mervers dan in 1994 kunnen overnemen. Ben dus in feite de derde generatie bij het bedrijf, alhoewel ik geen lijnen uitstaan had naar de vorige eigenaars.”

Segers verdeelt zijn tijd bij Mervers overigens met een andere firma die hij enkele tijd geleden eveneens overnam. Het gaat om matrijzenproducent Mecaform uit Schoten die niet alleen nieuwe matrijzen aanmaakt maar ook herstellingen doorvoert. Het bedrijf voert ook draai- en freeswerken uit op machine-onderdelen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.