Nieuws Antwerpen Met Archixplore de vele architecturale parels in en rond Antwerpen ontdekken

Met Archixplore de vele architecturale parels in en rond Antwerpen ontdekken

Met Archixplore de vele architecturale parels in en rond Antwerpen ontdekken

het nieuwe Havenhuis

het nieuwe Havenhuis

‘Beton in ’t noorden’, is een verhelderende rondleiding die vertrekt aan het MAS, het vijf jaar oude Museum aan de Stroom met een fascinerende architectuur, dat de buurt van het Eilandje een nieuwe boost heeft gegeven. Het nieuwe Havenhuis, ontworpen door de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid die eind maart van dit jaar overleed, is de eindbestemming.

Arch. ing. Natacha Van de Peer, initiatiefneemster van deze architectuurwandeling en Archixplore, was als gids aangesteld tijdens de werffase van het nieuwe Havenhuis om bezoeken voor architecten en ingenieurs te begeleiden. Ze heeft een diepgaande kennis van deze extra landmark voor Antwerpen.
De officiële inhuldiging van de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen, gelegen aan het Zaha Hadidplein 1, vindt plaats op 22 september.

De architectuurwandeling gaat langs het Kattendijkdok waar er plannen zijn voor een nieuw plein dat 1,5 keer groter zou worden dan de Groenplaats, en het betonnen ‘Kerkschip’ in het Houtdok. Over deze en andere ontwikkelingen en toekomstplannen in deze buurt zoals de recente Parkbrug over de leien, de nieuwe tram, de Londenbrug, … verneem je alles tijdens ‘Beton in ’t noorden’.

Om ook niet-professionelen de kans te geven aan te sluiten bij deze rondleiding heeft Archixplore twee dagen gereserveerd voor individuele bezoekers: 11 en 15 oktober van 10u tot 12u. Tijdens de wandeling worden er geen gebouwen bezocht. Voor info en inschrijvingen kun je hier terecht.

Met een opleiding architectuur en bouwkundig ingenieur, een graduaat kunstgeschiedenis en een bijna master cultuurwetenschappen op zak, is Natacha één van de jongste gidsen in Antwerpen met toch al meer dan tien jaar ervaring.
“Om terug plezier in architectuur te brengen, organiseer ik vanuit Archixplore verschillende rondleidingen in en rond architectuur in Antwerpen. Niet alleen het Eilandje, maar ook gebouwen uit Deurne, Kapellen en Turnhout komen aan bod. Verwacht geen saaie uiteenzetting van gegevens, maar een boeiende wandeling doorheen de architectuurgeschiedenis”, zegt een enthousiaste Natacha.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.