Nieuws Antwerpen Met Fly Aeolus hang je op 20 minuten in de lucht

Met Fly Aeolus hang je op 20 minuten in de lucht

Met Fly Aeolus hang je op 20 minuten in de lucht

flyOok voor de bedrijfsleider van een kleine onderneming of een KMO moet het soms snel gaan. Wie binnen een aantal uren vanuit Antwerpen op een industrieterrein nabij Colmar moet zijn heeft dan soms wél een probleem. Een lijnvlucht nemen naar Straatsburg is al niet evident. Dat kost je hopeloos veel tijd. Zaventem is uren wachten. Fly Aeolus, stellen Stefaan Ghijs en Vincent Wigmans. Ze garanderen de zakenman dat hij na zijn aankomst op de luchthaven van Deurne binnen de 20 minuten in de lucht hangt.

Fly Aeolus is een vliegtuigmaatschappij die enkele tijd terug opgericht werd door twee enthousiastelingen. Ze opteerden voor een heel eigen formule met kleine éénmotorige vliegtuigen Cirrus SR22. Die kunnen drie passagiers meenemen en vliegen op een range van 1200 vooral kleine luchthavens. Colmar is in dit opzicht al helemaal geen probleem.

“Het gaat er ons om dat wij ons heel concurrentieel opstellen ten aanzien van de gebruikelijke businessclass”, stelt Vincent Wigmans. “Wij vliegen tegen 220 euro per uur en per passagier. Ons grote kracht ligt in het feit dat wij de reistijd voor de zakenmensen zowat halveren. Wij vertrekken op het uur dat de klant kiest en onze piloten wachten tot de passagiers klaar zijn om terug te vliegen. Dat doet niemand ons na. Wij zijn zo flexibel dat we alles aankunnen.”

Fly Aeolus is gelanceerd op basis van zogenaamde fractional ownership. Dit om in orde te zijn met de Europese wetgeving. Wie boekt voor een vlucht met de maatschappij neemt een (tijdelijke) participatie in het bedrijf en betaalt daar 995 euro voor. Die fee kan naderhand terugbetaald worden.

Fly Aeolus opereert vanuit Deurne en Rotterdam en heeft op verschillende luchthavens zo’n 20 freelance piloten in standby. “Het loopt vandaag best lekker”, zegt Vincent Wigmans. “Na onze opstartjaren zijn we nu aan een doelgerichte marketing toe om onze activiteiten beter te commercialiseren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.