Nieuws Antwerpen Met ‘Monroe’ opent Kasper Stuart al 25ste zaak

Met ‘Monroe’ opent Kasper Stuart al 25ste zaak

Met ‘Monroe’ opent Kasper Stuart al 25ste zaak

Op de Gentplaats in Antwerpen opent eind januari een nieuwe Antwerpse klassieker. Op de plek waar tot voor kort Cantina y Coctelería ‘The Dirty Rabbit’ huisde, opent op 21 januari een moderne Bar & Bistro waar alles draait rond eten, drinken en gastvrijheid: Monroe. Met Monroe opent horecabaas Kasper Stuart meteen zijn 25e zaak.

 

Wie Monroe hoort, denkt spontaan aan Marilyn Monroe, maar die verwijzing klopt in dit geval niet. Monroe is wél een bekende Schotse voornaam en niet toevallig de stamvader van Monroe’s bedenker en bekende horeca-ondernemer Kasper Stuart. Samen met zijn vrouw Danyelle van Thoor viert hij in 2022 hun vijfentwintigjarig ondernemerschap met hun 25ste restaurant – de twee hebben ook onder andere Black Smoke, Brasserie Appelmans en Absinthbar onder hun vleugels. Locatie van hun nieuwste telg ‘Monroe’: hun huidige zaak The Dirty Rabbit, op de Gentplaats.

“De locatie blijft top, precies tussen het Oud- en Nieuw-Zuid. En het wordt nog beter, want door de heraanleg van de Zuiderdokken kregen we een groot zonovergoten terras. Je komt hier om te genieten van een pint, speciaalbier, een glas Champagne of voor één van de zalige cocktails. Of je reserveert of komt langs voor een lekkere brunch, lunch of diner. Sowieso word je hier ouderwets lekker in de watten gelegd”, vertelt Kasper.

In de keuken staat chef Lander Hanskens Maldonado. Hij bereidt zowel klassiekers als moderne bistrogerechten zoals ouderwetse uiensoep, moules à la crème, botermalse T-bone, Toast aux champignons, Gul Muchim of Tiradito Nikkei. Op de kaart vind je zowel vlees, vis als vegetarische gerechten mét ingrediënten van dichtbij zoals Zeeuwse oesters, kazen van de bekende Antwerpse kaasmeesters Van Tricht of zuurdesembrood van The Bakery.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.