Met Slide.li kun je multitasken

multi

Je hebt ze ook al opgemerkt: tijdens een presentatie zitten ze vaak nog hun e-mails te checken, te tweeten of een item op te zoeken op hun ipad. Je kunt er je aan ergeren maar het lijkt nu eenmaal zo dat vooral jongeren steeds meer informatie kunnen verwerken. Veelal uit verscheidene hoeken tegelijk. Slide.li is in dit opzicht ontwikkeld als een tweede-scherm-applicatie voor wie een presentatie bijwoont. De app toont extra informatie zoals tweets en korte samenvattingen zodat toehoorders gemakkelijk kunnen multitasken zonder dat ze iets van de presentatie missen.

De startup ontstond in de schoot van Idealabs, de Antwerpse accelerator voor kleine opstartende bedrijven. In een gesprek met de website Ondernemen in Antwerpen heeft mede-oprichter Cedric Deweeck het over de ontwikkelingen naar slide.li toe : “Ik daag u uit: kijk tijdens de volgende presentatie eens niet naar de spreker, maar naar het publiek. Wedden dat er veel op hun smartphone bezig zijn? En wedden dat dat aantal toeneemt naarmate de presentatie interessanter is? Dat is geen belediging voor de spreker. Het is net een teken dat hij goed bezig is.”

Het is met dit soort uitspraken dat slide.li onze kijk op presenteren probeert te veranderen. “Presentaties zijn al lang niet meer wat ze geweest zijn. Het publiek is geen passieve kudde meer die stil zit en absorbeert. We zijn voortdurend met zijn allen aan het tweeten, notities aan het nemen, ideeën aan het delen... Het enige probleem: wie tweet of noteert, kan moeilijker volgen. En dat is zonde. Dát is wat slide.li oplost.”

Iedereen kent het tweede scherm voor sprekers. Maar slide.li is voglens Cedric Deweeck in "Ondernemen in Antwerpen" een app voor toehoorders van een presentatie. “Sprekers kunnen slide.li koppelen aan hun Keynote-presentatie. Wie de app opent tijdens de presentatie ziet er op gezette tijden een reeks voorgemaakte tweets, samenvattingen, links en extra content verschijnen. Handig om te delen of om op te slaan als notitie. Zo kan u de presentatie blijven volgen ondanks uw eigen zij-activiteiten. Omdat de spreker controleert wat er wanneer te zien is, blijft iedereen ook bij de les.”

Of sprekers dat niet vervelend gaan vinden, al die verdeelde aandacht? “Natuurlijk niet! Net omgekeerd: een stem klinkt duizend keer luider op Twitter. Wie zijn ideeën de wereld in wil sturen, heeft er dus net alle belang bij om slide.li te gebruiken. Want hij maakt het zoveel gemakkelijker om zijn verhaal te delen.”

Slide.li werd opgezet in de schoot van Idealabs, de Antwerpse accelerator. “Ik was al een tijdje actief bij Idealabs als digital marketeer. Door in die context elke dag met jonge ondernemers samen te werken, kreeg ik ook de microbe te pakken. Ik ontmoette mijn mede-oprichter Emiel Masyn in de koffiebar op het gelijkvloers en we geraakten aan de praat over onze gezamenlijke passies: marketing, webontwikkeling... Tijdens een van de vele presentaties bij Idealabs bekroop ons het idee van slide.li. En we hebben het niet meer losgelaten.”

“We zijn nog in een erg prille opstartfase van ons project. Maar het tempo ligt wel al verschroeiend hoog. We zijn dag en nacht bezig met de ontwikkeling van de app én met het veroveren van de wereld. Zo zijn we onlangs gaan pitchen in Silicon Valley, in de hoop er fondsen te vinden én een ervaren ondernemer die ons kan helpen om van slide.li een wereldwijd succes te maken."