Nieuws Antwerpen Metalen Galler probeert kosten onder controle te houden

Metalen Galler probeert kosten onder controle te houden

Metalen Galler probeert kosten onder controle te houden

gallerDit zijn ook voor Metalen Galler moeilijke maanden. De aanhoudend zwakke conjunctuur in de bouw en in vele industriële sectoren weegt op het Antwerpse bedrijf. “We gaan doorheen een moeilijke periode”, zegt directeur Jan Van Mierlo. “Ons bedrijf is echter bijna 170 jaar oud. We hebben onderhand wel geleerd om mee te buigen met de wind.” Het bedrijf is al die jaren in handen gebleven van afstammelingen van de oorspronkelijke familie Galler.

Metalen Galler heeft een ijzersterke reputatie in heel het land. Het bedrijf heeft als metaal- en ijzerwarenhandel een heel eigen nichemarkt uitgebouwd en is al die jaren mee geëvolueerd met de marktontwikkelingen. Metalen Galler verhandelt zijn gereedschappen, zijn beschermingsmiddelen, zijn bouwbeslag, zijn bevestigingsartikelen en zijn staal bv. ook on line.

Dit zijn ondertussen zeker niet de beste jaren. “De cijfers van zegmaar 2007/2008 liggen al heel ver achter ons,” zegt Jan Van Mierlo. “De prijzen voor staal zijn heel erg gedaald. Wij onderkennen die neergang bij onze klanten zoals Bekaert en Iemants. Veel grote ondernemingen maar ook veel kleine. We moeten ons in dit opzicht constant aanpassen. Door de kosten bv. heel strict onder controle te houden.”

In de drie vestigingen van het bedrijf in Antwerpen, Hemiksem en Mol werken vandaag 85 mensen. “Onze reputatie is voor een groot stuk gebouwd op de knowhow van onze medewerkers. Zij garanderen een uitstekende service voor ons breed assortiment.”

Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 35 miljoen euro. Een indrukwekkend cijfer toch wel? “Dat kun je meteen ook relativeren wanneer je ervan uitgaat dat we in 2007 een omzet haalden van… 65 miljoen euro,” zegt Jan Van Mierlo nog. “Maar we doen hoe dan ook rustig verder. Ik ben zeker niet laaiend enthousiast maar matig optimistisch. We werven ondertussen enkele personeelsleden aan, als een optie naar de toekomst toe. Zo een productmanager gereedschappen en een sales medewerker staal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.