Nieuws Antwerpen Metro wil opslagruimte in haven van Antwerpen

Metro wil opslagruimte in haven van Antwerpen

Metro wil opslagruimte in haven van Antwerpen

metroDe Makro-groep heeft een vergunning aangevraagd om aan het Houtdok-Noordkaai in de haven van Antwerpen een opslagruimte om te bouwen tot een toeleveringsmagazijn voor horecabedrijven. Het opzet kan passen in de expansieplannen voor haar Metro-enseigne.

Veel info wil Makro niet kwijt over die plannen: “Dat we voor expansie gaan met Metro is geen geheim. Zo hebben we verschillende locaties op het oog. Concrete elementen zijn er vandaag niet om te communiceren”, heet het op de hoofdzetel in Wommelgem.

Volgens de website RetailDetail heeft Metro Cash and Carry momenteel negen verkooppunten, waar alleen horeca-uitbaters en detailhandelaars hun voedingswaren mogen inslaan. Metro is een groothandelsmagazijn waar de nadruk uitdrukkelijk op voeding ligt, al is er ook een beperkt non-foodaanbod. De winkels zijn gelokaliseerd in Antwerpen, Brussel, Evergem, Hasselt, Luik, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Vorst en Wevelgem.

Voor Metro zou een totaal van vijftien à achttien winkels een ideale dekking van het land geven. “Vijftien is daarbij het meest realistische. We mikken immers op restaurateurs. Die zijn ertoe bereid een half uur te rijden om de winkel te bereiken”, zei de Belgische Makro-topman Tuzès recentelijk nog.

Plannen zijn er alvast voor een vestiging in Charleroi, die tegen 2017 de deuren zou kunnen openen. Metro zoekt er wel nog samen met het stadsbestuur naar een geschikte locatie.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.