Nieuws Antwerpen Michel Piedfort heeft Happyindex.be ontwikkeld

Michel Piedfort heeft Happyindex.be ontwikkeld

Michel Piedfort heeft Happyindex.be ontwikkeld

ANTWERPEN – Omdat veel werknemers verzwijgen dat zij last van werkstress hebben, ontwikkelde Michel Piedfort de Happyindex. “Deze online tool meet jobtevredenheid en werkstress. Op basis van de resultaten kun je daarna als leidinggevende een gesprek met je medewerkers aangaan om de problemen aan te pakken”, zegt Michel Piedfort.

Op de Happyindex houdt men bij wat goed gaat of waar men zich aan stoort tijdens de werkdag. Zo krijg je als bedrijf een duidelijker beeld van de stresstijd. “Het zijn vooral medewerkers die lange tijd in het rood blijven gaan, die zullen afhaken”, zegt Michel Piedfort. “Daarom is de Happyindex echt een preventiemiddel.”

Van ergernis naar stress

Iedereen ergert zich wel eens op het werk. Maar als deze ergernissen blijven duren, wordt dit als stresserend ervaren en vergroot het risico dat een werknemer vertrekt of ziek valt. “Daarom is het zo belangrijk dat men de ergernissen kent zodat men ze bespreekbaar kan maken en hiervoor een oplossing kan zoeken”, aldus Piedfort. “De Happyindex is dan ook een goed hulpmiddel bij evaluatiegesprekken, motivatie van medewerkers, burn-out preventie of reïntegratietrajecten.”

Gratis versie

In de gratis versie van de Happyindex zie je al hoeveel medewerkers last van stress hebben. Zo zie je per dag, week en maand hoeveel tijd men zich ergerde. “Stel dat een werknemer 20 procent van de tijd in het rood gaat omdat hij zich ergerde, ben je daar dan tevreden mee of ga je hier toch iets aan proberen te doen”, stelt Piedfort bij wijze van voorbeeld.

In de betalende versie zie je ook evoluties, weet je welke medewerkers het meest in het rood gaan en krijg je ook de details van hun ergernissen te zien.

“Het bespreekbaar maken van de ergernissen wordt door medewerkers ervaren als onderdeel van persoonlijke groei en extra bezorgdheid van de werkgever over hun welzijn op het werk”, besluit Michel Piedfort.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.