Nieuws Antwerpen microStart opent kantoor in Antwerpen

microStart opent kantoor in Antwerpen

microStart opent kantoor in Antwerpen

micromocromicroStart opent morgen haar nieuwe agentschap in Antwerpen. microStart helpt mensen die niet terecht kunnen in het klassieke banksysteem om hun eigen bedrijf te starten. Ze krijgen in dit opzicht een microkrediet en een gratis begeleiding. Deze vorm van microfinanciering speelt een “belangrijke rol in de strijd tegen sociale uitsluiting en werkloosheid.”

Omdat deze problematiek ook buiten Brussel bestaat, besloot microStart haar aanwezigheid in ons land uit te breiden. Het openen van agentschappen in Gent en Luik in 2013 was daartoe de eerste stap.

De opening van het nieuwe Antwerpse agentschap past dan ook in deze strategie. Sinds microStart Antwerpen in maart 2014 operationeel werd, heeft ze al 60 microkredieten verstrekt met een gemiddelde waarde van € 9.000.

Morgen wordt daarom een eigen kantoor geopend aan de Dambruggestraat 26. De officiële manifestatie wordt bijgewoond door de Antwerpse schepenen Philip Heylen en Koen Kenis. Er zijn gelegenheidstoespraken van BNP Paribas Fortis, de partner van microStart en van professor Ive Marx, Dr. in de sociale economie.

microStart werd in 2010 opgericht door de Association pour le Droit à l’Initiative Économique (Adie), pionier in Europa inzake microkrediet, en door BNP Paribas Fortis. De groep geniet de steun van het Europees Investeringsfonds van de Europese Commissie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.