Nieuws Antwerpen Milcobel investeert 80 miljoen in Kallo

Milcobel investeert 80 miljoen in Kallo

Milcobel investeert 80 miljoen in Kallo

melkchocoDe zuivelcoöperatie Milcobel gaat zijn fabriek voor melkpoeder in Kallo verder uitbreiden. Met de investering is een bedrag gemoeid van ongeveer 80 miljoen euro. Kallo krijgt er zelfs een droogtoren van 40 meter hoog bij. Later komt er ook een nieuwe productie-eenheid voor de aanmaak van poedermelk.

Milcobel is de grootste zuivelcoöperatie van melkveehouders van het land en denkt na de herstructurering van de afgelopen jaren weer in termen van expansie. Vijf bedrijven die tot nog toe vrij autonoom functioneerden werden binnen de groep geherstructureerd tot drie divisies die voortaan als Ysco (ijs), Kaashandel Dupont en Milcobel Zuivel gerund zullen worden.

In een nieuwe fase worden enkele diepte-investeringen gepland. Zoals de uitbouw van de fabriek in Kallo. Daar komt een nieuwe droogtoren. Een oud magazijn wordt eerst afgebroken. Volgens Milcobel is een groot gedeelte van de fabriek al meer dan vijftig jaar oud is. De installaties zijn dan ook verouderd en moeten worden gemoderniseerd. De operatie zou tegen oktober volgend jaar moeten worden afgerond. Door de investering zal de jaarcapaciteit van de fabriek van 500 miljoen liter naar 600 miljoen liter worden verhoogd.

De investering geeft volgens Milcobel duidelijk aan dat de coöperatie in Kallo actief wil blijven. Milcobel heeft nog een kleinere vestiging in Langemark. De vakbonden vrezen dat die vestiging door de investeringen in Kallo overbodig zal worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.