Nieuws Antwerpen Milcobel tekent verticale strategie uit in melkverwerking

Milcobel tekent verticale strategie uit in melkverwerking

Milcobel tekent verticale strategie uit in melkverwerking

kaasDe zuivelcoöperatieve Milcobel heeft nu ook kaasimporteur Heremans uit Ternat overgenomen. Het bedrijf uit Kallo bereidt zich daarmee verder op de geplande afschaffing van de melkquota in 2015. Milcobel groepeert als coöperatieve zo’n 3000 leveranciers van melk uit heel België.

Er staan de zuivelmarkt spectaculaire ontwikkelingen te wachten. Europa schaft in 2015 de productiequota voor melk af. Daardoor zal het aanbod aan melk ongetwijfeld snel groeien. Een en ander zal ook voor de Belgische melkproducenten niet zonder gevolgen blijven.

In de afgelopen jaren hebben de vele melkerijen in dit land zich in het licht van die marktontwikkelingen gegroepeerd tot grotere entiteiten. De concurrentie die vanuit de eengemaakte markt op de Belgische zuivelsector afkomt zal ongetwijfeld genadeloos zijn. Uit al die fusiebewegingen en concentraties is de zuivelcoöperatieve Milcobel ontstaan die de Belgische markt vanuit Kallo mee aanstuurt.

Milcobel verwerkt vandaag zo’n 1,1 miljard liter mmelk van zijn 3000 aangesloten leden. Het bedrijf realiseert daardoor in zijn onderscheiden productiebedrijven een omzet van pakweg 880 miljoen euro (2012).

De melk wordt verwerk in vier grote divisies. Belgomilk doet vooral in kazen en boter. Inza verwerkt melk tot consumptiemelk. Ysco produceert roomijs en Kaasimport Jan Dupont/Barchon/Dupont Nederland zitten eveneens in de productie van kazen.

Met de overname van kaasimporteur Heremans uit Ternat zet Milcobel de integratiestrategie in de melksector onverminderd verder. De activiteiten van het familiebedrijf Heremans zullen naar alle waarschijnlijkheid afgesteld worden op die van Jan Dupont/Barchon/Dupont Nederland. Heremans moet het vooral hebben van buitenlandse kazen. Het bedrijf tekent voor een omzet van 9 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.