Nieuws Antwerpen Mintjens stelt na 60 jaar fabriek open voor klanten

Mintjens stelt na 60 jaar fabriek open voor klanten

Carl Mintjens

Mintjens stelt na 60 jaar fabriek open voor klanten

Mintjens Meubelfabrieken in Westmalle gaat voortaan haar meubelen rechtstreeks verkopen aan haar klanten. Er zal geen tussenpersoon of meubelwinkel meer tussen staan. Na 60 jaar van verkoop via de tussenhandel stelt Mintjens vanaf 19 maart zijn fabriek open voor bezoekers.

In 1961 startte Karel Mintjens in Malle de gelijknamige meubelfabriek. Al snel groeide het bedrijf uit tot een referentie in de streek, dankzij haar vakmanschap in eiken meubelen, tafels en kasten. Zoon Carl nam in 2011 over en stoomt het bedrijf klaar voor de 21ste eeuw. Hij investeerde fors in milieuvriendelijke productie en zette in op technologische verbeteringen in het productieproces. Ook het designproces werd onder de loep genomen. Hernieuwbare houtsoorten blijven wel altijd het basismateriaal, met het oog op duurzaamheid.

Als meubelfabrikant staat Mintjens vandaag voor nieuwe uitdagingen, want de retail is een wereld in volle verandering. “Terwijl meubels vroeger exclusief werden verkocht via de winkels, wint het belang van online verkoop voor meubels. Consumenten willen ook dichter bij hun merk staan en verwachten meer informatie over de wijze van productie. Ook lokale productie heeft sinds de coronacrisis veel aan belang gewonnen”, zegt Carl Mintjens.

Mintjens’ antwoord op dit veranderende consumentengedrag is om ‘direct to consumer’ te gaan. “Dat betekent zeer concreet dat er geen tussenpersoon meer is tussen koper en fabrikant. Dit biedt als voordeel voor de koper dat hij goedkoper meubels kan aankopen, en dat hij uitstekende service geniet van de fabrikant en ontwerper zelf van het meubel. De kans op schade vermindert ook omdat er minder transport nodig is. De meubels gaan rechtstreeks uit de fabriek naar de woning van de klant.”

“Deze revolutie zal ook toelaten dat particulieren bij Mintjens terecht kunnen voor maatwerk van alle houten meubels. We zijn gespecialiseerd in tafels, kasten en slaapkamerdressings. Ons bedrijf biedt dan ook de mogelijkheid om deze houten meubelen aan te passen aan de wensen van de klant.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.