Moeilijk jaar voor SGS Belgium

sgssgsSGS Belgium

heeft een moeilijk boekjaar achter de rug. De omzet steeg weliswaar verder door tot 157 miljoen euro maar de resultaten zaten in een dalende lijn. De gevolgen van de kredietcrisis zijn nog altijd voelbaar, heet het aan de Noorderlaan in Antwerpen.

SGS Belgium maakt als onderneming deel uit van de Zwitserse groep SGS. De Antwerpse roots van het concern zijn nog altijd merkbaar. SGS werd in 1878 opgezet als de Société Générale de Surveillance en groeide uit als de onbedreigde marktleider in inspectie-opdrachten, het uitvoeren van verificaties, het opmaken van analyses en het uitschrijven van certificaten. SGS ontstond nu eenmaal in de nabijheid van een internationale haven. De klanten van het bedrijf lieten SGS controles uitvoeren op de ladingen die ze overzee besteld hadden.

De hoofdzetel van SGS is inmiddels verhuisd naar Genève. Dit neemt niet weg dat SGS Belgium in al die jaren een van de hoekstenen van de groep gebleven is. SGS telt inmiddels zo'n 80.000 personeelsleden en tekende verleden jaar voor een globale omzet van zo'n 5,8 miljard Zwitserse frank.

SGS Belgium zelf heeft het verleden jaar niet onder de markt gehad. De gevolgen van de crisis wegen nu eenmaal op het klantenbestand van de groep. Het bedrijf wordt aangestuurd door voorzitter Dirk Hellemans die de verdere expansie van zijn onderneming uittekent in zowel organische groei als in acquisities.

SGS Belgium nam verleden jaar de patrimoniumvennootschap Robbel over. Daardoor zal de vestiging van de groep in Melsele verder uitgebreid kunnen worden. De nieuwe dochter werd omgedoopt tot SGS Waasland.

Bij SGS Belgium werken zo'n 1250 mensen.

Verwant en interessant: