Nieuws Antwerpen Mogelijk nieuwe uitbater aan het roer van de Waterbus

Mogelijk nieuwe uitbater aan het roer van de Waterbus

Foto WAS

Mogelijk nieuwe uitbater aan het roer van de Waterbus

ANTWERPEN – Het huidige contract voor de Waterbus tussen Havenbedrijf Antwerpen en Aqualiner loopt ten einde. Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust zal nu op zoek gaan naar een nieuwe uitbater voor een termijn van vijf jaar.

“Wij organiseren een vernieuwde marktconsultatie conform de Vlaamse wetgeving”, legt woordvoerder Peter Van Camp uit. “We kijken naar welke nieuwe, duurzame technologieën bedrijven hebben voor schepen.”

“De effectieve aanbesteding voor de exploitatie zal uiteindelijk worden uitgeschreven voor vijf jaar en ook de huidige uitbater is zeker welkom.”

Vertraging

De marktconsultatie wil – naast potentiële marktpartijen – ook duidelijkheid krijgen over de haalbaarheid, ideeën en suggesties omtrent de organisatie van het personenvervoer over water.

Normaal gezien had de aanbesteding al vorig jaar moeten gebeuren, maar die liep vertraging op. “Het beheer van de Waterbus werd vorig jaar immers overgeheveld van het Havenbedrijf Antwerpen naar de Vlaamse Overheid”, verduidelijkt Van Camp. “Die brengt alle personenvervoer over water voortaan onder bij het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Door die overdracht was het niet haalbaar meteen een aanbesteding voor een nieuw contract uit te voeren.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Filip V. 2022-08-09 09:59:16

Ik vind de Waterbus een geweldig initiatief, maar ik begrijp niet waarom die niet mee onder de 'paraplu' van De Lijn georganiseerd wordt, naar analogie met de verpachte buslijnen.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.