Nieuws Antwerpen Monar combineert schoenen met kleding

Monar combineert schoenen met kleding

Monar combineert schoenen met kleding

schoenDe schoenenketen Monar opent vandaag in Antwerpen zijn eerste kledingwinkel. Els en Tom De Maeijer zetten reeds vier succesvolle schoenenwinkels op en willen het nu onder het embleem Monar & Clothes ook eens over een andere boeg gooien.

Monar & Clothes wordt een winkel waarin de schoenen weliswaar centraal blijven staan maar waarin ook kleding zal verkocht worden.

Zaakvoerders Els en Tom De Maeijer lieten hierbij hun oog vallen op een oude kleuterschool in de Everdijstraat 35 te Antwerpen. De Everdijstraat is een hopeloos vergeten straatje in het Antwerpse modekwartier. Het vroegere schooltje van Sint-Lodewijk was eveneens ooit de woning van de zestiende-eeuwse stadsarchitect Cornelis Floris de Vriendt geweest.

“Toekomst en verleden gaan hier hand in hand. Het moderne winkelconcept bevat enkele historische overblijfselen zoals een eeuwenoude muurschildering, stukken van de voormalige schooldeuren en zelfs een vergeetput,” vertelt Tom De Maeijer. “Om het schoolidee nog meer cachet te geven, creëerden we 6 thematische ruimtes, elk met een vette knipoog naar het leven op school. Zo bevat Monar & Clothes een bibliotheek, een atelier, een slaapzaal, een laboratorium en zelfs een gym waar we de nieuwste collectie van de Belgische topontwerper Tim Van Steenbergen zullen voorstellen. Dit is een primeur. Slechts een handvol filialen mogen de ontwerpen van Van Steenbergen verkopen. We zijn dus trots dat Tim Van Steenbergen zoveel vertrouwen in ons heeft,” voegt Els De Maeijer er nog aan toe.

Naast de collecties van zowel bekende als iets minder bekende merken, pakt Monar uit met nog een primeur: een eigen kledinglijn. De collectie werd E35 gedoopt, een verwijzing naar het adres van de gloednieuwe kledingwinkel die effectief gelegen is in de Everdijstraat 35 te Antwerpen. De donkere collectie laat zich beschrijven als “kwaliteitsvol, tijdloos, comfortabel en ideaal om te combineren met meer gewaagde kledingstukken en accessoires.” Monar heeft al enkele jaren een eigen schoenenlijn, maar de E35-kledingcollectie vormt nu de kers op de taart.

Er werd maandenlang gewerkt aan het winkelconcept en aan de restauratie van het gebouw, maar vandaag zal Monar & Clothes de deuren openen voor zijn beste en trouwste klanten.

“We hopen iedere klant te verwennen met een divers aanbod van Belgische en internationale merken. Iedereen zal hier een betaalbaar en degelijk kledingstuk kunnen vinden,” aldus Tom De Maeijer. Leuk om weten: Monar & Clothes is elke eerste zondag van de maand open.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.