Nieuws Antwerpen Monsanto verbetert kostenefficiëncy

Monsanto verbetert kostenefficiëncy

Monsanto verbetert kostenefficiëncy

monsantoHet chemiebedrijf Monsanto Europe aan de Scheldelaan in Antwerpen is een actieve bouwwerf waar onafgebroken diepte-investeringen uitgevoerd worden. Het gaat om verscheidene relatief kleinere vervangings- en uitbreidingsprojecten waardoor “de firma sterker verankerd wordt in de haven.”

Monsanto Europe werkte tijdens het afgesloten boekjaar 228 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten bijeen. Dat was 8 miljoen euro meer dan tijdens het voorgaande jaar. Uit de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank blijkt dat daarmee een winst van 5,6 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 5,5 miljoen euro werd gerealiseerd.

Het is het management van het bedrijf vooral om de verbetering van de kostenefficiëncy te doen. Daartoe worden onafgebroken relatief kleinere initiatieven gerealiseerd waardoor Monsanto zich sterker kan positioneren. Zo de bouw van een zogenaamde cogeneratie unit waardoor goedkope stoom geproduceerd wordt die in het hele proces verbruikt wordt.

Monsanto werkt anderzijds in een omgeving die te lijden heeft onder de concurrentie van goedkope Chinese prijzen. De agrobusiness moet zich daartegen onafgebroken wapenen.

Monsanto laat zijn bedrijventerreinen gebruiken door andere ondernemingen. De beslissing van Henkel om terug te komen op een eerder geplande stopzetting van de activiteiten werd dan ook toegejuicht.

Monsanto Europe wordt aangestuurd door Marc Rottiers, Peter Devos, Walter Dechateau, Natalia Varuz en Frank Lingier. Het bedrijf stelt zo’n 900 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.