Nieuws Antwerpen Mooie transfer in de horeca: ervaren Tachke van Gaarkeuken 110 naar Staminee Bon Vivant

Mooie transfer in de horeca: ervaren Tachke van Gaarkeuken 110 naar Staminee Bon Vivant

Foto: JAA

Mooie transfer in de horeca: ervaren Tachke van Gaarkeuken 110 naar Staminee Bon Vivant

SCHOTEN – Op de laatste dag van de wintermercato realiseren boezemvrienden Raoul Gagelmans en Werner Bogaerts alsnog een toptransfer. Niet in het voetbal, maar in de horeca. Natacha Kulla komt over van Gaarkeuken 110 om vanaf 1 februari plaats te nemen achter de toog van Staminee Bon Vivant, dat het trio overneemt van stichter Tom De Schepper.

Gelukkig in minder dramatische omstandigheden dan bij De Lindekens, waar cafébaas Andy Molenberghs zopas onverwacht overleed, stroomde er ook uit de tapkranen van Bon Vivant al meer dan een maand geen bier meer. Tom De Schepper en Nora Wauters, die het volkscafeetje in 2016 zelf hadden gebouwd en tot voor kort uitbaatten, hadden de sleutels van het pand op de hoek van de Paalstraat en Rosveldstraat doorgegeven. Dat was bekend, maar het was niet meteen duidelijk aan wie en of het bier nog wel ooit zou schuimen in het pand.

Intussen is duidelijk dat Bon Vivant in goede handen is. Raoul Gagelmans, bekend van de gelijknamige drankenhandel aan het Straatsburgdok en leverancier van het cafeetje tegenover het politiebureau, en Werner Bogaerts, tot voor kort uitbater van De Gilde op de Markt van Schoten, zwoeren dat Bon Vivant niet verloren mocht gaan. Ze namen de staminee in goede verstandhouding over van Tom en Nora.

“Maar zelf achter de toog staan, zien we om uiteenlopende redenen niet meer zitten”, vertelt Raoul, die zijn drankenhandel onlangs heeft doorgegeven en het wat rustiger aan wil doen. Ook Werner is intussen elders aan de slag, maar de kameraden vonden in Natacha – ‘zeg maar Tachke’ – Kulla (39) de geknipte compagnon om te waken over de toog, de tafeltjes en de bon vivants die er aan plaatsnemen.

 

 

Finse roots

Tachke Kulla, zelf opgegroeid en wonend in Schoten, heeft Finse roots. “Finnen zijn beruchte drinkers, maar zelf kan ik helemaal niet goed tegen alcohol. Ik draai al snel als een tol. Laat mij maar mensen bedienen. Ik heb dat eerder al vaak en graag gedaan in café Breughel in Schoten en tot voor kort ook nog in Gaarkeuken 110 aan de Vosseschijnstraat, achter de grote Decathlonwinkel bij de haven. Daar tussen de dokwerkers heb ik geleerd mijn mannetje te staan. Zakenpartner Werner heeft een grote mond, maar ik durf m’n klep ook opentrekken als het moet”, vertelt Tachke.

Die heeft het Schotens cafeetje met prachtig buitenterras enkele dagen voor de heropening al helemaal spic en span gemaakt en naar haar hand gezet. “Ik ben niet van plan om veel te veranderen”, overschouwt ze het gezellige interieur. “Het is hier gezellig en authentiek. Die uitstraling van een bruine kroeg is net wat Raoul, Werner en ik koesteren. Ik ga wel wat kleine hapjes serveren zoals croques uit het vuistje, een boulet en kaas. Uiteraard blijft er Stella uit de tapkraan stromen, net als Triple D’Anvers en La Chouffe, maar we voegen daar nu trappist van Westmalle – Dubbel – aan toe. Die gaan we serveren in 25cl-glazen.”

 

 

Trappist Westmalle

Tachke kreeg oprechte gelukwensen van vroegere ‘bazin’ Heidi Mertens (Breughel) en de uitbaters van de Gaarkeuken 110, waar de nieuwe uitbater van Bon Vivant zich anders wel in haar element voelde. “Maar dit is een unieke kans om m’n eigen café te hebben. Na enkele slapeloze nachten heb ik besloten de sprong te wagen, met de volledige steun van m’n vriend Joeri”, vertelt Tachke enthousiast.

Dat de prijs van een pilsje licht wordt aangepast en voortaan 2,5 euro zal bedragen (Dubbel van Westmalle 3,6 euro) mag de vreugde niet drukken. Want de spoeling werd dun voor de liefhebbers van een ‘goede frisse pint’ in Schoten. Niet alleen omwille van de nu onzekere toekomst van De Lindekens. Recent sloten De Gilde, Stella en het Vijverhof allemaal de deuren.

Raoul, Werner en Tachke heropenen Bon Vivant meteen woensdag 1 februari. “Vanaf 17 uur is iedereen welkom voor een kennismaking, met het café of met mij”, nodigt het trio uit.

Stamine Bon Vivant, Paalstraat 189 in Schoten. Maandag en dinsdag gesloten. Woensdag open vanaf 10u.

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Willy V. 2023-02-01 07:43:53

Paalstraat 189 is het

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.