Nieuws Antwerpen Moore Stephens Belgium breidt netwerk uit

Moore Stephens Belgium breidt netwerk uit

Moore Stephens Belgium breidt netwerk uit

peterMoore Stephens Belgium heeft element61 overgenomen. Vanaf 1 januari 2016 maakt de Business Analytics consulting organisatie deel uit van Moore Stephens Belgium. Door de overname creëren beide bedrijven samen een toekomstgericht dienstenaanbod, dat voortspruit uit het samengaan van data en technologie.

Moore Stephens Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centers in Antwerpen, Brussel en Gent, met kantoren in Shanghai (China) en Silicon Valley (Californië, US) en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Moore Stephens Belgium is zelf gegroeid vanuit het Antwerpse familiebedrijf Verschelden. De onderneming ondersteunt het groeitraject van ondernemingen met diensten op het vlak van accounting, audit, tax & legal advies, corporate finance, CFO services, strategy & operations en business intelligence. Als toonaangevend lid van Moore Stephens International Limited kan Moore Stephens Belgium zijn 8000 klanten begeleiden in meer dan honderd landen.

element61 is een toonaangevend business analytics consulting bedrijf in de Belgische markt, dat vandaag een ervaren team in BI, data warehousing en performance management aan boord heeft. Meer dan 40 senior consultants brengen 500 manjaren expertise aan. Hierdoor kan element61 zowel de capaciteit als de kwaliteit bieden die organisaties nodig hebben om business intelligence en performance management succesvol te implementeren.

“Data ontsluiten en analyseren is cruciaal geworden voor elke organisatie. Na jaren van investeringen in ERP en CRM systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet steeds makkelijk toegankelijk zijn of intelligent worden aangewend. Kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, waar nodig in real-time, is cruciaal voor een ondernemer om de juiste keuzes te maken. De versterking met één van de meest ervaren Business Analytics consultancy teams is een belangrijke strategische keuze, waardoor we ons cliënteel nog beter kunnen ondersteunen”, legt Frederik Berckmoes-Joos, Chief Strategy Officer van Moore Stephens Belgium, uit.

element61 kan in de Moore Stephens Belgium organisatie sneller doorgroeien en zijn dienstenaanbod verder uitbreiden in de breedte en diepte. Stijn Vermeulen, Managing Director element61: “Sinds onze start in 2007 zijn we jaar na jaar met ongeveer 25% gegroeid. We zijn vandaag een team dat bekend staat om zijn ervaring, expertise, innovatie en kwaliteit. Daarnaast investeren we elk jaar 15% van onze omzet in kennisontwikkeling en persoonlijke groei van onze senior consultants. Onze bestaande klantenportfolio bewijst het succes van een business model dat berust op ervaring, pragmatisme en persoonlijke betrokkenheid. Wij waren op zoek naar een omgeving waarin we ons succes kunnen bestendigen en onze groei versnellen. Bij Moore Stephens Belgium vinden we de juiste ondernemende cultuur. We geloven beiden in een toekomst waarin het financieel departement, en de onderneming in haar geheel, steeds verder gaan in verbetering van de processen rond rapportering, analyse, planning, budgettering en consolidatie en dus finaal de optimalisatie van bedrijfsprocessen. De functionele kennis van de consultants en accountants van Moore Stephens Belgium is voor ons een verrijking in het kader van onze Analytics projecten.”

De huidige partners van element61 stappen allen mee in het aandeelhouderschap van Moore Stephens Belgium. Samen telt de accounting- en consultingfirma nu 380 medewerkers en 30 partners met een geconsolideerde omzet van 45 miljoen euro. Stijn Vermeulen blijft aan het hoofd van de Business Analytics Business Unit en zal mee instaan voor de operationele en strategische leiding. Toon Puissant, Frank Lehouck, Bjorn Van Damme en Frederic de Schutter worden allen partner bij Moore Stephens Belgium.

Peter Verschelden, de ceo van Moore Stephens Belgium, blikt verder vooruit. “We bouwen aan een firma die de juiste diensten in de markt zet om ons cliënteel niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, optimaal te kunnen blijven ondersteunen. Met de komst van Hans Cools als co-CEO (ex Sanoma), hebben we iemand aan boord die ervaring heeft in transformatie en die met een frisse blik onze organisatie uitdaagt. In 2016 en in de jaren nadien willen we verder deze weg inslaan. Samen met element61 willen we in België een cruciale rol spelen in Business Analytics. Het bundelen van onze krachten is de eerste stap.”

Foto: Peter Verschelden

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.