Nieuws Antwerpen Morres Wonen staat er weer

Morres Wonen staat er weer

Morres Wonen staat er weer

morresHet woonwarenhuis Morres Wonen uit het Zeeuwse Hulst is bekroond tot de beste woonwinkel van Nederland. Morres Wonen  is ook een beetje Antwerps. Vele duizenden Antwerpenaars zijn er klant aan huis want “een dagje Morressen” staat nog steeds gelijk met een dagje vakantie.

Morel Meubel was bijna 100 jaar een heus icoon. Het meubelbedrijf uit Hulst groeide uit tot een indrukwekkend complex waar je gewoon alles kon kopen voor het huis. De bestelwagens van Morres waren dan ook een bekende aanblik in en om Antwerpen.

In het jaar 2009 liep het echter helemaal fout. De gevolgen van de kredietcrisis en de forse opgang van de woonboulevards in en om Antwerpen waren nefast voor het bedrijf uit Hulst. In 2000 waren er nog 600 mensen aan de slag, in 2009 diende de curator de 125 overgebleven personeelsleden uit te betalen.

Morres bleef evenwel niet bij de pakken zittn. Morres was als commercieel embleem ontzettend waardevol en dat wilde men niet verloren laten gaan. Uit de asse van het vroegere Morres Meubel ontstond Morres Wonen, een woonwarenhuis waar je werkelijk alles kunt vinden om comfortabel en leuk te wonen. Van meubelen zoals vroeger tot accesssoires, bedden, kantoormeubelen, spiegels, vloerkleden, tuinartikelen, bars enz. Morres verdeelt nu ook heel wat bekende merken en in de traditie van vroeger draait het restaurant La Place  beter dan ooit. De huidige directeur Walter van de Griendt heeft in dit opzicht gewoon schitterend werk gepresteerd.

De prijs Beste zelfstandige Winkelier van Nederland van ABN Amro is overigens de aanzet tot een nieuwe scherpe zomeractie met prijskortingen tot 50%.

Morres Wonen telt opnieuw 40.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.