Foto: Filip Spoelders

Mortselse opent VIP Strijkatelier: “Professioneel strijken om mijn klanten te laten stralen”

MORTSEL - Dhurata Karabolli heeft in de Eggestraat van Mortsel net haar VIP Strijkatelier geopend. “Mensen hebben weinig te tijd om te strijken en ik heb er ervaring in”, vertelt ze.

Dhurata is afkomstig uit Limburg, maar ze woont nu al een tijdje in Mortsel. “Ik heb in Limburg tien jaar een horecazaak gerund. Ik had wel graag opnieuw zo’n uitdaging aangegaan, maar met twee jonge kinderen is dit te moeilijk. Daarom koos ik voor een strijkatelier.”

Ook in deze branche heeft Dhurata ervaring. “Vroeger ben ik schoonmaakster geweest en deed ik dikwijls de strijk van mensen. Ik haal veel voldoening uit het strijken van kleding en ander textiel. Ik doe het heel professioneel, en daardoor zijn de klanten tevreden.”

Dhurata investeerde stevig om haar nieuwe zaak te openen. “Het was hier vroeger een schoonheidssalon. Ik heb het grondig moeten verbouwen. Ook kocht ik de juiste machines, zoals een stoommachine, aan. Ik strijk niet alleen alle uiteenlopende kledingstukken, maar ik kijk ook naar de verschillende stoffen. Bijvoorbeeld zijden zomerjurken en kleedjes zijn niet makkelijk te strijken, maar ik zet er me graag aan.”

Ophalen en leveren

Klanten kunnen hun strijk naar VIP Strijkatelier in de Eggestraat brengen en deze er afhalen. “Maar ik kan de strijk ook aan huis laten ophalen en die weer bezorgen in de regio van Mortsel. Dit betekent dat ik ook werk in gemeenten als Boechout, Hove, Edegem Borsbeek en Berchem. Wanneer de strijk sneller dan normaal moet worden gedaan, is dit steeds bespreekbaar. Morgen een feest, maar het kostuum moet nog eens worden gestreken? Ik neem het er met plezier bij.”

VIP Strijkatelier werkt zonder dienstencheques. De openingsuren en tarieven staan op de website.