Nieuws Antwerpen Motrac renoveert Antwerpse hoofdzetel

Motrac renoveert Antwerpse hoofdzetel

Motrac renoveert Antwerpse hoofdzetel

motracMotrac heeft zijn hoofdzetel in de haven van Antwerpen gemoderniseerd. “Wij investeren in de verdere expansie van onze verkoop,” zegt Ilse Fierens.  Het bedrijf  trekt daartoe nagenoeg 1 miljoen euro uit. Volgend jaar wordt daarbij ook de bovenverdieping van het gebouw vernieuwd.

Motrac Handling & Cleaning
is een verdeler van de vorkheftrucks van Linde en van de vloerreinigingsmachines van Tennant. Het bedrijf is gegroeid vanuit een Waalse onderneming die graafmachines verdeelde. In de snelle opgang van de markt werd ook een eigen vestiging in Schoten geopend. Sindsdien ging het zo snel vooruit dat de Antwerpse vestiging diende overgebracht te worden naar de Noorderlaan in Antwerpen. Motrac kwam finaal samen met twee andere ondernemingen in handen van de Nederlandse groep PON Holdings. PON zou nu van plan zijn om de divisie Material Handling Europe door te schuiven naar de Nederlandse groep Reesink. Het is terzake echter nog wachten op de Europese goedkeuring.

Motrac is ondertussen als verdeler van machines vooral geëvolueerd in de richting van heftrucks en magazijntrucks. In die mate dat 80% van het omzetcijfer van 58 miljoen euro (2012)  uit toestellen van Linde bestaat.

Maar ook de verkoop van vloerreinigingsmachines loopt bepaald vlot. Motrac verdeelt in dit opzicht het merk Tennant. De Amerikaanse firma scoorde in 2007 internationaal heel sterk met haar ec-H20, een technologie die gewoon kraantjeswater omzet in elektrisch geladen water. De machines maken op die manier schoon zonder detergenten en verbruiken veel minder water.

Het management van Motrac Handling & Cleaning heeft de modernisering van de hoofdzetel in Antwerpen sterk toegespitst op de gebudgetteerde verdere expansie van de groep. Vooral dan in heftrucks en magazijntrucks. “De markt is na de ingrijpende crisis vrijwel gestabiliseerd, er zit nog weinig groei in,” zegt Ilse Fierens. “We willen het daarom vooral hebben van de groei van ons marktaandeel. Wij zijn ervan overtuigd dat dat moet lukken.”

De benedenverdieping van de hoofdzetel aan de Noorderlaan werd heringericht volgens een geïntegreerd bezoekersconcept. Het is dan ook een eigentijdse ontmoetingsruimte geworden waarin de showroom, de receptie en de kantoren gewoon in elkaar overvloeien. “Het is een harmonieuze combinatie geworden waarbij het ruimtelijk gevoel en een zee van licht opvallen.”  Volgend jaar komt de bovenverdieping aan de beurt. Dit is een kantoorruimte waar men tot een herschikking van de ruimte zal overgaan.

In Antwerpen en Flémalle werken 148 mensen. Het bedrijf wordt geleid door René Danielsson.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer