Nieuws Antwerpen Motrac wordt exclusieve verdeler van Linde-vorkheftrucks

Motrac wordt exclusieve verdeler van Linde-vorkheftrucks

Motrac wordt exclusieve verdeler van Linde-vorkheftrucks

ANTWERPEN – Motrac Handling & Cleaning wordt vanaf 1 juni de exclusieve verdeler van Linde-vorkheftrucks voor heel België. Een logische stap voor het bedrijf, want momenteel is het al exclusief invoerder en service supplier. “Zo willen we nog meer inzetten op een nauwere samenwerking tussen producent, importeur en eindgebruiker”, klinkt het bij ceo Filip Van Kelecom.

De bekende Linde-vorkheftrucks, van Duitse makelij, worden op dit moment al in heel ons land verdeeld door Motrac, op Oost- en West-Vlaanderen na. In die twee provincies staat nu nog Van den Dorpe Material Handling uit Oudenaarde in voor de verdeling, als deel van een dealerovereenkomst met Motrac. Maar aan die deal komt vanaf 1 juni dus een einde. Hiermee wordt Motrac de exclusieve verdeler in België.

Dubbele beweegreden

Het Antwerpse bedrijf is momenteel ook al exclusief invoerder en service supplier van de Linde-vorkheftrucks en vervolledigt hiermee zijn dienstverlening. Een evolutie waar de klant alleen maar beter van wordt. “Zo willen we nog meer inzetten op een nauwere samenwerking tussen producent, importeur en eindgebruiker”, vertelt Filip van Kelecom, ceo van Motrac. “We zijn ook verdeler van de Tennant-vloerreinigingsmachines en we stellen vast dat onze aanpak in een nationale structuur positief is voor alle partijen.”

Maar er speelt ook nog een andere overweging mee voor het bedrijf uit de Antwerpse haven. Omdat de software en technologie in Linde-vorkheftrucks veel intelligenter is dan vroeger, is een directe lijn tussen producent en invoerder-verdeler een absolute must geworden. Op die manier kan knowhow beter worden uitgewisseld en kunnen onderhoudstechnici op een uniforme en doorgedreven manier worden opgeleid.

Linde Material Handling (Aschaffenburg) is verheugd met de rechtstreekse samenwerking tussen Motrac en haar eindklanten en ziet dit dan ook als een logische stap om haar marktpositie in België uit te breiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.