Nieuws Antwerpen Motrac zoekt beste heftruckchauffeur

Motrac zoekt beste heftruckchauffeur

Motrac zoekt beste heftruckchauffeur

motracjeDeze week zaterdag organiseert Motrac Handling and Cleaning voor de vijfde maal de Belgian Linde Cup in zijn hallen aan de Noorderlaan te Antwerpen. De deelnemers zullen hun kennis en vaardigheden met heftrucks demonstreren tijdens verschillende kwalificatierondes.

De deelnemers rijden met een verscheidenheid aan hef-en reachtruckmodellen. Ze zullen bij het rijden rekening moeten houden met snelheid, behendigheid, visuele controle en vooral veiligheid. In een theorieronde wordt de kennis van veiligheid en techniek getest. Naast het toekennen van de jaarlijkse titel voor de “beste heftruckchauffeur” sensibiliseert het evenement immers ook voor het verminderen van het aantal arbeidsongevallen veroorzaakt door en met heftrucks in magazijnen, logistieke centra en productie.

Het regionale evenement is gratis toegankelijk voor het grote publiek en garandeert spanning en spektakel. Het is immers niet alleen een spannende heftruckwedstrijd. Het is ook een gezellig familiefeest met kinderanimatie en gevarieerde catering.

Eind september strijden de drie beste Belgische heftruckchauffeurs als team samen in het Duitse Aschaffenburg voor de internationale titel, en dit tegen teams van andere landen.

Om het thema veiligheid alle aandacht te geven die het verdient, organiseert Motrac Handling and Cleaning daags voor de Belgian Linde Cup, op 29 mei overigens een ‘veiligheidsdag’ met verschillende demo’s, presentaties en workshops i.s.m. verschillende bedrijven. Doelgroep zijn preventieadviseurs, safety managers, warehouse managers en aankopers.

Motrac Handling and Cleaning Belgium is de exclusieve importeur van Linde-vorkheftrucks in België, en beschikt over meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van vorkheftrucks en magazijntrucks. Daarnaast is Motrac al ruim 40 jaar exclusief distributeur van Tennant-vloerreinigingsmachines. Op het hoofdkantoor van Motrac in Antwerpen en bij het filiaal in Flémalle werken meer dan 150 mensen. Motrac is onderdeel van het Nederlandse Royal Reesink Group, en beschikt over een team van 19 ervaren verkoopsadviseurs en 80 techniekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.