Nieuws Antwerpen MPET verscherpt eigen volumerecord

MPET verscherpt eigen volumerecord

MPET verscherpt eigen volumerecord

ANTWERPEN – Op kerstavond meerde de MSC AURORA aan op de MSC PSA European Terminal (MPET) in de Haven van Antwerpen. Het schip wordt non-stop behandeld en zal het volumerecord van meest aantal behandelde containers gedurende één bezoek in Antwerpen verbreken. Dit schip telt maar liefst 8.795 containers, of 14.526TEU.

Nooit eerder werden in de haven van Antwerpen zoveel containers behandeld op één schip, tijdens één enkel bezoek. Het vorige volumerecord stond ook al op naam van containerterminal MPET en dateert van augustus 2019. Toen werden op de MAERSK EVORA 8.429 containers, of 13.405TEU, behandeld tijdens één bezoek. Met de behandeling van de MSC Aurora wordt dit volumerecord dus verder verscherpt.

Om het schip tijdig klaar te krijgen, heeft MPET haar grootste containerkranen van meer dan 50 meter hoogte en een reikwijdte van 25 containers breed ingezet.

MPET is een joint venture tussen PSA en Terminal Investment Limited (TIL). Met een jaarlijkse behandelingscapaciteit van 9 miljoen TEU, een kadelengte van 3,7 km en een oppervlakte van 242 ha is MPET de grootste containerterminal van Europa en goed voor de behandeling van meer dan 50% van het totale Antwerpse containervolume. MPET is uitgerust met 41 containerkranen en beschikt over 9 ligplaatsen om de grootste schepen ter wereld te behandelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.