Nieuws Antwerpen MPET zorgt voor record met containerschip Maersk Evora

MPET zorgt voor record met containerschip Maersk Evora

MPET zorgt voor record met containerschip Maersk Evora

ANTWERPEN – De ms Maersk Evora is aangemeerd op de MSC PSA European Terminal (MPET) in de Haven van Antwerpen. De komende dagen worden op dit schip 8.429 containers, of 13.405 TEU, behandeld. Dat is een absoluut volumerecord voor containerbehandelaar MPET én de Haven van Antwerpen.

De ms Maersk Evora, 366m lang en 48m breed, meerde zwaar geladen aan bij MPET, met containers 10 hoog aan dek gestapeld. Om op een paar dagen tijd 8.429 containers gelost en geladen te krijgen, zal dag en nacht gewerkt worden met 6 à 7 ploegen tegelijkertijd.

Omdat de containers bovendeks zo hoog gestapeld zijn, zal MPET haar grootste kranen inzetten. Deze zijn meer dan 50 meter hoog, hebben een reikwijdte van 25 containers breed en behoren tot de grootste ter wereld.

Woensdagnamiddag moet de Maersk Evora opnieuw vertrekken richting Le Havre.

Grootste containerterminal van Europa

MSC PSA European Terminal (MPET) is een joint venture tussen PSA en Terminal Investment Limited (TIL). Met een jaarlijkse behandelingscapaciteit van 9 miljoen TEU, een kadelengte van 3,7km en een oppervlakte van 242 ha is MPET de grootste containerterminal van Europa en goed voor de behandeling van meer dan 50% van het totale Antwerpse containervolume.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.